Klopp peker på et par viktige grunner til at Trent har slitt med formen denne sesongen

Trent Alexander-Arnold har ikke helt levd opp til forventningene denne høsten, etter en forrykende sesong i 2019/20.

8. jan 2021 kl 08.42Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold har levert stabilt spill på et høyt nivå siden han etablerte seg som Liverpools faste høyreback, men denne høsten og førjulsvinteren har ikke scouseren vært like toneangivende som han var i sesongen da Liverpool vant ligaen for første gang på 30 år. Både antall målgivende pasninger og antall scoringer har avtatt, men manager Jürgen Klopp hevder han har forklaringen på formsvikten.

Alexander-Arnold var den første Liverpool-spilleren som fikk koronaviruset, noe som førte til at han ikke ble med på treningsleiren i Østerrike foran sesongstart. Da han endelig var i ferd med å finne formen, fikk han så en strekkskade i baksiden av høyre legg i storkampen mot Manchester City på Etihad, som satte ham ut av spill i nesten en måned.

– Dette er normalt når folk er blitt vant til det nivået som Trent har vist de siste 3-4 årene. Helt siden han etablerte seg i førstelagstroppen har han levert varene, og da er det normalt med en slik reaksjon, mener Klopp.

Ble byttet ut

I tapet for Southampton mandag kveld var Alexander-Arnold bare en skygge av seg selv, og Klopp valgte å bytte ut scouseren et snaut kvarter før slutt.

– I en kamp som dette, som helt klart ikke var hans beste kamp, vet han hvorfor han ble byttet ut. Vi vet det, så det er åpenbart, sa Liverpool-manageren under sin pressekonferanse torsdag.

– Det finnes forklaringer på hvorfor formen hans har vært som den har vært denne sesongen. Likevel har han spilt gode kamper innimellom, og har hjulpet oss mye i ulike faser av sesongen.

– Men grunnen til at han har slitt med formen er at han fikk koronaviruset tidlig, og så fikk han en skade som også satte ham tilbake. Han fikk ikke noen skikkelig preseason egentlig. Og med den kvaliteten han har, og situasjonen vi var i, så måtte han spille relativt tidlig etter disse hendelsene.

– Jeg tror han nærmer seg der han bør være rent fysisk nå. Han må bare finne toppformen igjen, og det vil komme før eller siden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]