Vi fulgte pressekonferansen– Jeg har aldri bedt en spiller om å kaste seg. Du kan spørre alle jeg har trent

Jürgen Klopp kom med siste nytt før kampen mot Manchester United.

15. jan 2021 kl 13.40Arild Skjæveland

Du kan selv se pressekonferansen her

Vi fulgte alt Klopp sa i denne saken.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Klopp er på plass

Pressekonferansen er i gang. Trykk oppdater på denne siden for å få opp det siste fra AXA Training Centre.

Om å roe ned fysisk kontakt rundt målfeiringer

– Vi må prøve. Jeg vet selv hvor vanskelig det er. Vi kjenner alle situasjonen. Guttene har allerede gjort en utrolig jobb med å være disiplinert med alle tingene vi har måttet gjøre viruset og pandemien, og jeg vet at de vil prøve og gjøre sitt beste for å gjøre det på en skikkelig måte dersom det blir noe å feire.

– Det er instinkt. Når du løper alene mot målet og har sjanse til å score, og så må tenke over hva du skal gjøre etterpå. Det er en skikkelig utfordring. Fotballen er et følelsesladd spill.

– Det vi ikke må glemme i situasjonen, er at spillerne testes to-tre ganger i uken. I løpet av uken har vi minimalt med kontakt, med alt vi må gjøre på treningsfeltet. Dette er de øyeblikkene én, to eller tre ganger da der bare kan konsentrere seg om spillet, og hva de må gjøre.

– Vi vil prøve, slik vi alltid har gjort.

Kampen mot United

– Det å vinne en fotballkamp mot United er nok. Det er ikke nødvendig å snakke om at vi er foran dem igjen dersom vi vinner.

Utelukker ikke Matip

– Joel er nære. Det gir ikke mening å kaste ham inn etter én eller to økter han ikke har hatt ennå. I dag og i morgen er ikke gjort. Vi må vente og se. Det er ikke tatt noen avgjørelse.

Klopp hintet da om at Matip vil være involvert i trening i dag.

Trusselen Bruno Fernandes

– En utmerket spiller. Vi spilte mot Sporting i USA, og i den kampen kunne vi se det... Wow. En spiller som utgjør en forskjell, og det viser han nå. Han veldig innflytelsesrik spiller. Målpoeng er viktig, men han er spilleren som binder det sammen, og er også en leder. En god signering for United, dessverre...

Klopps kamp nummer 200

– Det er ikke noe jeg er stolt av, siden jeg ikke har snakket om det. Det er en grei rekord. Hvem bryr seg om vi ikke vinner den neste? Så langt har det gått bra. Vi må fortsette og forbedre oss. Det føles som at jeg har vært med i flere enn 200 kamper. Alt er greit, ingenting å tenke på.

Naby Keita er ute

– Nei, han er ikke aktuell. Det er ikke noen alvorlig skade. Vi må sette på bremsene, og fikse denne skaden skikkelig. Vi har alternativer, så vi vil gi ham den tiden han trenger.

Keita har ikke spilt siden 7-0-seieren mot Crystal Palace i desember.

Om Covid-19 og feiringer (igjen)

– Det er vanskelig å svare på, fordi dere bruker ordene ulikt. For øyeblikket ønsker vi alle at vi visste mer om viruset. Vi får informasjon steg for steg. 6-7 måneder inn i pandemien har vi spilt en stund. Vi har feiret, og ingenting har skjedd.

– Vi testes 2-3 ganger i uken. Vi føler mellom testene at det er dager du kan få viruset. Det kan skje. Det er når folk forlater 'boblen' for private grunner og landskamper. I vår situasjon har det aldri spredd seg. Vi holder avstanden i garderoben.

– Folk er smarte nok til å forstå forskjellen mellom de som hele tiden blir testet, og de som ikke blir det. Vi har lagmøter, og jeg må rope fordi rommene er stå store.

– Jeg vet at det er tøft for guttene. Bygningen vår er kald hele dagen, fordi dørene står åpne. Vi prøver alt. Vi har stengt kantinen. Ikke på et eneste punkt i løpet av ukene kan du skape en følelse av samhold med gutten. Det er viktig på en daglig basis, men vi kan ikke gjøre det. Vi holder oss til reglene.

– Dersom vi kan levere noe underholdning, blir testet ofte nok og holder oss til reglene, så er vi ikke i så stor fare. Vi kan fortsatt gjøre noe. Jeg forstår at reglene må være strenge, men vi må lære fra hva som har fungert tidligere. Fotballen fungerer.

Om å få straffespark

Marcus Rashford har i dag fortalt at United begynte å få flere straffespark etter at José Mourinho ba dem være smartere. Det har aldri Klopp gjort.

– Nei, jeg kan 100 prosent si at jeg aldri har nevnt noe slikt til noen spiller jeg har jobbet med. Jeg har jobbet med mange, og du kan spørre alle – det har aldri skjedd.

– Om jeg er overrasket over at noen snakker om det jeg sa etter Aston Villa-kampen? Nei. Om jeg er overrasket over at Mark Clattenburg sier det? Nei. Han må ha blitt spurt om mye etter karrieren, og det er fint for ham at vi snakker med han. Når folk som Clattenburg snakker nå, sier det mye mer om dem enn det gjør om meg. Jeg kan ikke spille mind games – det er mitt problem.

Han vil ikke be spillerne om å kaste seg.

– Vi snakker bare ikke om det. Det var to situasjoner i forrige kamp. Sadio ble felt, og det er en straffe slik jeg ser det, og det var en hands og enda en situasjon der Sadio ikke gikk ned. Når folk sier at han kaster seg og slikt, stemmer det ikke. Mot Newcastle hadde vi bilder med der målvakten sitter på bakken og holder rundt beinet til Sadio. Jeg sier ikke til at han at han skal kaste seg. Dersom Sadio må, så går han ned, og slik er det.

– Det er naturlig. Det er ikke spilleren som skal avgjøre om det er en straffe eller ikke, det er det dommeren som skal. Dagen etter Southampton-kampen leste jeg om situasjonen, og Mr Dermot skrev at det ikke var hands og det andre ikke var straffe heller. Da tar jeg åpenbart feil, og de andre har riktig. Jeg vil ikke ha billige straffespark, men er det en straffe så er det en del av spillet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]