Bekreftet: Lampard har fått sparken

Frank Lampards tid i Chelsea er forbi. Erstatteren heter ifølge flere medier Thomas Tuchel.

25. jan 2021 kl 11.58Jens Bessesen

Et omtrent samlet mediekorps melder mandag formiddag at Frank Lampard er i ferd med å få sparken som Chelsea-manager. Matt Law i The Telegraph var den første som skrev dette mandag, men The Athletic har tidligere i januar hevdet at Lampard var i ferd med å ryke. 

Spillerne skal ha fått beskjed om ikke å komme på trening før i ettermiddag, og man venter nå bare offisiell bekreftelse fra Chelsea på at sparkingen er et faktum. 

Like før klokken 12.30 bekrefter Chelsea at Lampard er ferdig i klubben.

Erstatteren heter ifølge det samme mediekorpset Thomas Tuchel. 47-åringen gikk samme managerreise som Jürgen Klopp da han først trente Mainz og så tok over Dortmund. Tyskeren prøvde seg fra 2018 som manager for stjernegalleriet i PSG, men klarte aldri å innfri drømmen om å vinne Champions League. De kom aldri nærmere enn fjorårets finale, og Tuchel fikk sparken i høst. 

Nå skal han altså være klar for å ta over et nytt stjernegalleri i form av Chelsea.

For Lampards del ble det aldri en drømmeretur til klubben der han har legendestatus som spiller. Han fikk jobben sommeren 2019 og tok laget til topp fire i Premier League og en FA-cupfinale i sin første sesong, men en etter en sommer der store summer er brukt på spillere, har laget slitt. De ligger for øyeblikket på 9. plass i Premier League, og nok en gang har tålmodigheten tatt slutt for eier Roman Abramovich. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]