Dette skriver avisene etter cup-exiten:«Tjenesteforsømmelse fra eierne»

Klar tale til FSG i de engelske avisene etter at Liverpools vaklende forsvar ble avslørt på Old Trafford.

James Pearce i The Athletic er klar på at FSG bryr seg lite om at Liverpool røk ut av FA-cupen, og at Jürgen Klopp trolig ikke er veldig lei seg han heller, men måten tapet kom på, bør bekymre. Pearce mener det er advarselen for hva som kan komme til å skje de neste månedene.

«På dagen der Liverpools lite fruktbare periode foran mål tok slutt, da Roberto Firmino satte opp Mohamed Salah to ganger, ble det vasket bort av den åpenbare sårbarheten i hjertet av forsvaret», skriver Pearce.

Han mener Rhys Williams bør få sympati i stedet for hetsen han er utsatt for på nettet, og at det ikke kan forventes mer av en spiller som forrige sesong spilte for Kidderminster Harriers. 

Men det er en posisjon hvor et lag trenger rutine. 

«Det er ikke bare at Klopp mangler sine førstevalg på midtstopperplass etter de alvorlige skadene til Virgil van Dijk og Joe Gomez. Det er at deres eneste andre rene midtstopper har vært plaget av en rekke problemer og må behandles så forsiktig». 

«Liverpool har betalt en heftig pris for ikke å erstatte Dejan Lovren da de solgte ham til Zenit St. Petersburg sist juli. Ironien er at kroaten dro i jakten på spilletid. Hvis han hadde blitt, hadde han spilt over 40 kamper denne sesongen», skriver Pearce. 

Liverpool har trolig ikke råd til å punge ut millioner av pund for en ny midtstopper. Da mener Pearce en nødløsning må til.

«Han trenger ikke være verdensklasse. Han trenger ikke være i nærheten av van Dijk. Han må bare være bedre enn det Klopp må velge fra for øyeblikket, og med respekt å melde bør ikke det være for vanskelig å finne», skriver han. 

Påvirker mer enn bare forsvaret

«Fraværet av Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip er ikke et rent defensivt problem. Det påvirker posisjoneringen og selvtilliten til backene, endrer på hvem som spiller på midtbanen og minsker muligheten til å få ballen raskere i angrep», skriver Melissa Reddy i Independent.

«Det er utrolig at Merseyside-klubben ikke vil ta grep om situasjonen på overgangsmarkedet, når tittelsjansene er så minkende og mulighetene til å vinne trofeer nå har blitt enda mindre», skriver hun. 

Klopp ville ikke bruke midtstopperproblemene som unnskyldning eter kampen, fordi han mente laget ikke trengte en unnskyldning. Men Reddy mener det ville vært på sin plass.

«Liverpool trenger virkelig en god midtstopper. For systemets beste, for at unge spillere ikke skal bli urettferdig behandlet når de blir bedt om å levere mer enn de er kapable til, og for sesongens beste», skriver hun. 

«Tjenesteforsømmelse»

Også Paul Gorst i Liverpool Echo sender skyts i retning FSG.

«Ropene har tiltatt i styrke for hver uke, men Liverpools åpenbare behov for en ny midtstopper har aldri vært mer tydelig enn her på Old Trafford». 

Han peker på at Marcus Rashford tidvis lekte med Rhys Williams. 

«Rashford sørget for at kvaliteten og rutinen kom til syne mot Williams, og han ga tenåringen er fryktelig ettermiddag», skriver Gorst. 

Han mener forventningene til Klopp har vært for øye.

«Det faktum at det har vært forventet at Klopp skal holde Liverpool oppe som landets dominerende lag midt i en skadekrise, og uten forsterkningene han ønsker seg, er tjenesteforsømmelse fra eierne», skriver han. 

«En klubb med ambisjoner så høye som de er på Anfield burde ikke gå inn i vinduets siste uke i denne tilstanden. Men den virkelige bekymringen er at det skal mer til enn en FA-cupexit for at de med makten skal innse det», skriver Gorst.