Fem ting om kampenMye bedre på enkelte områder, men det var nok et tegn på at dette skal bli en lang vår dersom Liverpool ikke henter midtstopper

Liverpool røk ut av FA-cupen.

24. jan 2021 kl 19.57Arild Skjævelandaskjaeveland

Liverpool er ute av FA-cupen, etter et surt 3-2-tap borte mot det laget en aller helst vil slå.

Rhys er verken klar eller god nok – men det er ikke hans feil

Det var tidvis vondt å se på Rhys Williams på Old Trafford i dag. Han har klart seg strålende i tøffe kamper tidligere, mot Atalanta og Tottenham, men dette var annerledes.

Mot Marcus Rashford, som er en av de beste spillerne i ligaen i kamper der United får rom bak veldig offensive backer, ble det rett og slett for tøft. Flere ganger gamblet han, men bommet på ballen og gjorde feil vi ikke er vant med å se på dette nivået, men det er heller ikke hans skyld.

Etter et par feil tidlig i kampen, var det helt tydelig at det gikk utover selvtilliten hans – men Liverpool endret ikke måten å spille på, og han måtte stort sett klare seg alene mens Trent Alexander-Arnold var 20 meter høyere i banen.

For et år siden spilte han på nivå seks for Kidderminster Harries. I kveld spilte han på Old Trafford, fordi Liverpool rett og slett ikke har nok midtstoppere i troppen. Desperasjonen vil ikke bli mindre etter en ny rutinert midtstopper, før vinduet stenger om en uke. Nå har vi også fått bekreftelsen på at det er det Klopp ønsker seg, og da sier det sitt når han må bruke Williams.

Tidlig exit - igjen

Liverpool har rett og slett ikke fått det til i FA-cupen under Jürgen Klopp, og nok en gang ryker de helrøde ut før «moroa» starter.

Det har blitt skrevet mye denne helgen, om prioriteringene, og om FA-cupen er nederst på prioriteringslisten. Det er er den nok, kun foran ligacupen, men denne gang kan en ikke si at det er på grunn av lagoppstillingen.

Joel Matip ble spart, men slik skadehistorikken til midtstopperen er, så kan en skjønne at han ikke vil bruke ham tre dager etter at han kommer tilbake fra en lyskeskade som har holdt ham ute i tre uker. Det er rett og slett for tøffe kamper i ligaen i måneden fremover, og de kommer tett.

Liverpool har ikke vunnet borte mot Manchester United på 100 år og 12 dager i FA-cupen. Dessverre ble ikke den rekken brutt i dag heller.

SCORET TO: Mohamed Salah scoret to ganger på Old Trafford.

SCORET TO: Mohamed Salah scoret to ganger på Old Trafford.

Likevel bedring å spore offensivt

Det er selvsagt skikkelig surt å være ute av FA-cupen, men spillemessig var dette et skritt i riktig retning.

Laget så ut til å våge mer, og tør å ta sjanser offensivt. De skaper sjanser, og denne gang klarte også Salah å sette to av dem.

Liverpool hadde flere brukbare muligheter til å score flere mål, og det kan være fordi en rett og slett tør å ta flere sjanser.

Men igjen kommer det tilbake til temaet midtstopper... Skal de røde kjempe om de store troféene denne sesongen, må noe skje. Om det er tidlig comeback fra Virgil van Dijk, at Matip forblir skadefri eller om Liverpool gjør noe på tampen. Uten noen av de tre løsningene, kan en vanskelig se for seg at en kan unngå slike resultater som på Old Trafford.

Old Trafford var stadion der Salah ikke hadde scoret

Snakk om å svare! Mohamed Salah hadde aldri tidligere scoret borte mot Manchester United. Nå gjorde han det, ikke bare én, men to ganger.

Det første var en fantastisk chip, og på det andre så var han sikker da han fikk sjansen inne i boksen – selv om han kanskje hadde litt flaks med at avslutningen gikk mellom Dean Hendersons bein.

Salah har slitt med formen helt siden intervjuet han gjorde med AS om sin fremtid, og derfor var det ekstra hyggelig å se ham være tilbake på denne måten. Han er faktisk fortsatt toppscorer i Premier League, til tross for alt som (ikke) har skjedd de siste tre-fire ukene.

HARD: James Milner markerte seg på Old Trafford.

HARD: James Milner markerte seg på Old Trafford.

Høylytte og hardhendte Milner

Da Liverpool tapte mot Burnley ble det snakket om hvor stille det var fra Liverpools spillere. Ingen Virgil van Dijk som organiserte og dirigerte, og ingen Jordan Henderson som kjeftet, roste og oppildnet spillerne.

James Milner skal ha vært den mest høylytte Liverpool-spilleren på Anfield, og han satt på benken i hele kampen.

Mot Manchester United viste han at han var tilstede. En kunne, til tross for falsk publikumslyd, høre kveldens kaptein godt.

Han var heler ikke redd for å være hardhendt og tøff i duellene, gi noen etterslengere og vise at han er der. Slikt liker vi å se – og spesielt når det er mot erkerivalen. Liverpool vinner fair play-ligaen i Premier League hver eneste sesong under Jürgen Klopp, men det er alltid gledelig å se at det gis litt ekstra når det er en motstander en ikke er spesielt glad i.

Sadio Mané kom tydeligvis på banen med samme innstilling.

TAKLET HARDT: Sadio Mané ga ikke etter i duellene.

TAKLET HARDT: Sadio Mané ga ikke etter i duellene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]