Åpner Anfield for massevaksinering

Liverpool FC med en hjelpende hånd til det britiske helsevesenet.

6. jan 2021 kl 22.40Einar Kvande

Britene vil starte med massevaksinering mot koronaviruset i neste uke, og i den forbindelse trenger helsevesenet mange store lokaler. Liverpool FC har i den forbindelse tilbudt NHS å bruke Anfield når befolkningen på Merseyside skal vaksineres. Det melder Sky Sports.

Det vil også bli etablert tilsvarende vaksnasjonslokaler i London, Newcastle, Manchester, Birmingham, Bristol, Surrey og Stevenage. 

I Manchester skal man benytte tennis-senteret på Etihad, i Surrey skal hesteveddeløpsarenaen Epsom brukes, mens Bristol Citys fotballstadion Ashton Gate også vil være et regionalt vaksinasjonssenter. 

Aston Villa og Tottenham gjør som Liverpool

Aston Villa og Tottenham er andre Premier League-klubber som tilbyr sine stadionanlegg som vaksinasjonssentre.

Anfield har allerede blitt benyttet som et senter for koronatester, og nå er altså Liverpool FC villige til å åpne sin stadion også når vaksinene skal settes.

De regjerende Premier League-mestrene har samarbeidet med lokale myndigheter gjennom hele pandemien, og Anfield-klubben vil fortsette å støtte arbeidet mot koronaviruset.

Profesjonelle fotballspillere vil naturlig nok ikke være blant de første som blir vaksinert, selv om det har vært en alarmerende økning i antall koronatilfeller blant spillerne i Premier League-klubbene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]