Liverpool forventer at kampen blir spilt

Liverpool forbereder seg som om FA-cupkampen mot Aston Villa i morgen vil bli spilt, trass i at flere spillere hos Birmingham-klubben har testet positivt for koronaviruset.

7. jan 2021 kl 17.08Einar Kvande

Aston Villa kunne tidligere i ettermiddag melde om et stort antall positive koronatester i sin tropp, men Liverpool forventer likevel at FA-cupkampen på Villa Park i morgen kveld spilles som oppsatt.

Det melder Liverpool Echo.

Aston Villa stengte sitt treningsfelt Bodymoor Heath tidligere i dag, og Birmingham-klubben avlyste også Dean Smith sin pressekonferanse foran kampen mot Liverpool.

Villa med pressemelding

Aston Villa har kommet med følgende pressemelding:

«Aston Villa kan bekrefte at klubben har stengt treningsfeltet Bodymoor Heath etter et betydelig koronavirus-utbrudd.

Et stort antall av klubbens førstelagsspillere og stab har testet positivt for koronaviruset etter rutinetester mandag, og disse ble umiddelbart satt i isolasjon.

En ny runde med tester ble utført umiddelbart, og resulterte i enda flere positive tester i dag.

Førstelagets trening foran FA-cupkampen mot Liverpool i morgen ble avlyst.»

I samtaler med fotballforbundet

Villa er i samtaler med det engelske fotballforbundet om hva som blir neste steg, og kampen mot Liverpool kan bli utsatt som en følge av koronautbruddet.

Liverpool-troppen har fortsatt ikke fått beskjed om at kampen er blitt utsatt, og forbereder seg til kamp som normalt.

Liverpool Echo skriver at Liverpool-troppen ikke har planlagt å bli natten over i Midlands, og vil isteden reise sørover fredag ettermiddag.

Jürgen Klopp og Liverpool-spillerne fortsetter med sine vanlige rutiner før kamp, mens de venter på en avklaring fra fotballforbundet om hva som vil skje med kampen.

Derby County har et lignende koronautbrudd som Aston Villa, og The Rams planlegger derfor benytte en rekke U23 og U18-spillere i sin kamp mot Chorley lørdag.

Tidligere i dag ble Southamptons FA-cupkamp mot Shrewsbury avlyst som en følge av et stort antall positive koronatester i Shrewsbury-troppen.

Middlesbroughs forberedelser til cupkampen mot Brentford er også blitt forstyrret av en rekke positive koronatester blant både spillere og stab, men den kampen vil fortsatt bli spilt slik det ligger an akkurat nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]