Liverpool slipper å møte Kevin de Bruyne

Manchester Citys beste spiller har fått en hamstringskade.

22. jan 2021 kl 16.32Arild Skjæveland

Da Manchester City spilte mot Aston Villa på onsdag, måtte Kevin de Bruyne forlate banen på stillingen 0-0. Belgieren er og har vært Citys beste spiller i flere sesonger, og er ikke en mann Pep Guardiola tar av banen når laget hans jakter scoring.

Han gikk i garderoben før timen var spilt. City scoret to mål og vant kampen uten sin beste spiller på banen.

Nå har han vært til undersøkelser, og dommen er klar. De Bruyne har pådratt seg en hamstringskade, og vil være ute i fire til seks uker.

– Spillerne vil ikke bli skadet, men de er mennesker. Hvorfor kan vi bruke fem bytter i FA-cupen, men ikke ligaen?, sa Guardiola på dagens pressekonferanse.

– Det er ikke bare fordi det er Kevin. Det er alle i de siste fem sesongene. Det er for mange kamper, sier han.

Mister kampen på Anfield

Liverpool skal ta imot Manchester City, som nå er bookmakernes store favoritt til å vinne ligagullet, på Anfield 7. februar.

De Bruyne vil dermed miste den storkampen på Anfield, og også Citys kamp mot Tottenham helgen etter.

Samtidig som Liverpool er inne i en liten krise formmessig, har City nå vunnet fem kamper på rad, og er på andreplass i Premier League bak Manchester United, som trolig kommer til å juble høyest av disse nyhetene slik situasjonen er i dag.

På en pressekonferanse litt senere på fredag, bekreftet Brendan Rodgers at Jamie Vardy skal ha en liten operasjon, og vil miste et par uker. Liverpool møter Leicester 13. februar – så da har spissen en sjanse til å bli klar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]