Matip kan bli klar til Manchester United-kampen

Midtstopperen kan bli spilleklar til møtet med erkerivalen.

2. jan 2021 kl 10.15Arild Skjæveland

Da Liverpool spilte uavgjort mot West Bromwich 3. juledag, mistet Jürgen Klopp sin tredje og siste rutinerte midtstopper.

Joel Matip fikk et problem med lysken, og måtte byttes ut. Han var på skann på tirsdag. Etter kampen mot Newcastle 30. oktober sa Klopp at det kunne være snakk om tre uker på sidelinjen.

Han kommer til å miste mandagens kamp mot Southampton, og FA-cupkampen mot Aston Villa på fredag – men Paul Joyce i The Times skriver at han kan være tilbake mot Manchester United. 

United slo Aston Villa fredag kveld, og klatret opp på 33 poeng. Liverpool leder nå kun på målforskjell, og 17. januar kommer Ole Gunnar Solskjærs lag til Anfield.

Skadeutsatt

Med Joe Gomez og Virgil van Dijk ute i lang tid, må en krysse fingrene for at Matip kan holde seg skadefri. Det har dessverre vært et stort problem gjennom hele hans Liverpool-karriere.

Også denne sesongen har han hatt en rekke ulike skader. Han mistet pre-season på grunn av en skade i høyre stortå, som han pådro seg i sommer.

I både september og oktober mistet han kamper med muskelskader. Han måtte ut til pause mot Fulham i desember på grunn av et ryggproblem, og nå er det altså lysken som er problemet.

Southampton - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]