Mysteriet Adrian

Den spanske keeperen har ikke vært observert på Liverpool-trening denne uken, og har ikke vært i en kamptropp siden 7-0 seieren over Crystal Palace før jul.

15. jan 2021 kl 22.50Einar Kvande

Joël Matip og Kostas Tsimikas var i ettermiddag tilbake i full trening med resten av Liverpool-troppen for første gang på flere uker, men to spillere som ikke var med på fredagens trening var Diogo Jota og reservekeeper Adrian. Jota forventes ikke tilbake i spill før i februar på grunn av leddbåndskaden han fikk i det ene kneet i kampen mot Midtjylland den 9. desember, men hva som er årsaken til Adrians fravær har ingen kastet lys over så langt.

Den spanske keeperen har vært fraværende ved flere treningsøkter denne uken, og har ikke vært i en kamptropp siden 7-0 seieren over Crystal Palace på Selhurst Park den 19. desember. I den kampen var både Adrian og Caoimhin Kelleher å finne blant de ni innbytterne på benken.

HELT BAK MÅL: Adrian var å se under oppvarmingen foran kampen mot Newcastle i romjulen, men heller ikke i denne kampen var han blant de ni på benken.

HELT BAK MÅL: Adrian var å se under oppvarmingen foran kampen mot Newcastle i romjulen, men heller ikke i denne kampen var han blant de ni på benken.

Har ikke vært i troppen de fire siste kampene

I kampene mot West Bromwich, Newcastle og Southampton i romjulen og like over nyttår var det Alisson Becker som voktet Liverpool-buret, med Kelleher på benken. I 4-1 seieren over Aston Villa i FA-cupen for en uke siden var rollene byttet om. Da var det Kelleher som voktet buret, med Alisson på benken.

Adrian var imidlertid å se på bilder fra oppvarmingen både mot West Bromwich og Newcastle, selv om han altså ikke kom med blant de ni innbytterne på benken.

Det har ikke kommet rapporter om noen skade på Adrian, men keeperen er inne i sitt siste kontraktsår, og vil dermed være Bosman-spiller til sommeren. Det betyr at han kan tegne en prekontrakt med en utenlandsk klubb allerede nå i januar.

Det virker opplagt som Kelleher har passert Adrian i keeperkøen, og spanjolen vil derfor være den åpenbare spillere å avregistrere i Premier League-troppen for å gjøre plass til en eventuell ny utenlandsk spiller, da fortrinnsvis en ny midtstopper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]