Premier League-sjefen tror ikke at supporterne vil returnere til tribunene denne sesongen

Premier League forbereder seg på at resten av kampene denne sesongen vil gå for tomme tribuner.

15. jan 2021 kl 22.05Einar Kvande

2000 tilskuere fikk slippe inn på en håndfull kamper tidlig i desember, men nå sprer koronasmitten seg som ild i tørt gress i Storbritannia, på grunn av en ny og mer smittsom variant av viruset. Dette har tvunget landet inn i en ny lockdown. 

Premier League-sjef Richard Masters mener nå det er usannsylig med publikum på tribunene resten av denne sesongen.

– Vi forbereder oss på tomme tribuner resten av sesongen. Fokuset er nå på å fullføre sesongen, uttaler Masters til Sky Sports News.

– Vi aner ikke når fans får komme inn på tribunene igjen. Det er vanskelig å gjette, legger han til. 

– Vi er selvsagt svært optimistiske med tanke på at vaksinasjonsprogrammet skal fungere, slik at vi er tilbake til en noenlunde normal tilstand når neste sesong starter, og at vi kan han fans tilbake på tribunene fra starten av neste sesong. Dersom det skjer før den tid, så vil fotballen være klar til å ønske fansen velkommen tilbake. 

Masters har tidligere uttalt at en sesong uten fans vil koste Premier League-klubbene til sammen 700 millioner pund i tapte kampdaginntekter.

Masters oppfordrer også spillerne til å forandre sin oppførsel etter å ha endret reglene for sosial distansering ute på banen, i håp om at 2020/21-sesongen kan fullføres trass i koronavirusets herjinger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]