Øyeblikket da hele Anfield vågde å tro på ligagull

19. januar 2020 var en merkedag forrige sesong.

15. jan 2021 kl 10.23Arild Skjævelandaskjaeveland

Det er nesten et år siden Liverpool tok imot Manchester United på Anfield sist. Den gang var de helrøde suverene ligaledere, og hadde en luke på 13 poeng på toppen av tabellen.

På det tidspunktet var Manchester United det eneste laget som hadde tatt poeng fra Liverpool i ligaen. Det skulle de ikke gjøre på Anfield.

Manchester United kom til Anfield med tre midtstoppere, og lå veldig kompakt. Da var det fint å ha en den flyvende hollender på en dødball. Virgil van Dijk steg opp, knuste alle i lufta, og headet knallhardt inn bak David de Gea.

Selv etter scoringer var det litt anspent, og det var som at supporterne ikke helt lot seg rive med og virkelig tro på hvilken vei dette skulle gå.

En skikkelig utløsning

Det kom nesten, da «alle» trodde Roberto Firmino hadde scoret 2-0. Virgil gikk igjen høyt, og steg høyere enn de Gea i en duell. United-keeperen fomlet ballen, og den endte opp hos Firmino som skrudde den bort i lengste hjørnet. Anfield gikk av hengslene, før VAR kom inn og av en eller annen grunn annullerte målet for angrep på keeper.

Utløsningen skulle komme på overtid.

Manchester United presset på for en utligning, og hadde en dødball. Den endte opp hos Alisson Becker, som ikke hadde noen planer om å bli liggende på ballen for å få tiden til å gå. Brasilianeren tenkte raskt, og spilte en perfekt lang løpeball for Mohamed Salah. Salah viste hvor sterk han er, og holdt unna Daniel James mens han løp mot United-målet.

Da ballen lå i nettet bak de Gea, Salah kastet skjorta og Alisson Becker kom løpende over hele banen som førstemann til å gratulere, turte The Kop endelig å synge «And now you’re gonna believe us… We’re gonna win the league».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]