Premier League ser ut til å ha unngått større smitteutbrudd

Smittetallene fortsetter å synke i Premier League.

26. jan 2021 kl 11.20Jens Bessesen

Bekymringen var stor da det i første uke i 2021 ble påvist rekordmange 36 smittetilfeller blant spillere og støtteapparat i Premier League. Etter utbrudd i Newcastle før nyttår, var Aston Villa og Manchester City blant klubbene som ble rammet på nyåret. 

De høye tallene førte til at sjefene i Premier League måtte gå ut og minne klubber og spillere på at de må holde seg til smittevernreglene. Mens smittetallene økte i fotballen, begynte den muterte, britiske koronavarianten å herje for fullt både i Storbritannia og i resten av Europa. 

Blant grepene Premier League tok var å be spillerne praktisere sosial distansering ved målfeiringer, bruke munnbind på tribunene og unngå å være tett på sine lagkamerater generelt. 

Nå kan det se ut til at toppfotballen har ristet av seg den verste stormen. For to uker siden gikk det ned fra 36 til 16 tilfeller, og mandag kunne Premier League melde om kun åtte positive tilfeller blant de over 2500 som ble testet. Det skriver The Athletic.

Samtidig er britene inne i sin tredje lockdown med skyhøye smittetall som følge av den muterte varianten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]