Snakket med Alabas representanter i forbindelse med kjøpet av Thiago

Liverpool skal ha konkludert med at østerrikeren var for dyr og for liten av vekst til å spille midtstopper i Premier League.

13. jan 2021 kl 14.06Einar KvandeEinarKvande

Velinformerte Melissa Reddy hevder i dagens The Independent at Liverpool snakket med representanter for David Alaba under forhandlingene Anfield-klubben hadde med Bayern München om Thiago Alcantara.

Reddy slår fast at Liverpool liker forsvarsspillerens kvaliteter og allsidighet, i og med at han også kan spille venstreback, men Anfield-ledelsen skal ha konkludert med at østerrikeren er for liten av vekst og ikke sterk nok i hodeduellene til å spille midtstopper i Premier League med sine 1.80 på strømpelesten, sammenlignet med Virgil van Dijk (1,95), Joël Matip (1,95) og Joe Gomez (1,88).

Men Reddy konstaterer at ingenting er sikkert i fotball, og Liverpool trenger en midtstopper. Alaba vil stå uten kontrakt til sommeren, og har vært hardt linket til Liverpool. Reddy forventer likevel at østerrikeren havner i Real Madrid dersom han senker sitt lønnskrav noe.

Det rapporteres at Alaba skal kreve rundt 12 millioner pund etter skatt fra en eventuell ny klubb. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]