Solskjær mener Klopp forsøker å påvirke dommerne

Ole Gunnar Solskjær likte dårlig at Jürgen Klopp påpekte at Manchester United får langt flere straffespark enn de andre lagene i Premier League.

6. jan 2021 kl 00.00Einar Kvande

Manchester Uniteds 2-1 seier over Aston Villa 1. nyttårsdag kom takket være et straffespark satt i mål av Bruno Fernandes. Villa-spillerne var svært misfornøyde med at Paul Pogba fikk straffesparket da han gikk i bakken i en duell med Douglas Luiz. Situasjonen var veldig lik den som Sadio Mané ikke fikk straffespark for mot Southampton da han ble felt av Kyle Walker-Peters, noe mange har påpekt i etterkant.

Fernandes har scoret på 15 straffespark for United siden han kom til Manchester-klubben i januar i fjor, inkludert sju denne sesongen.

Jürgen Klopp var svært frustrert etter at Liverpool ble snytt for to straffespark i kampen mot Southampton mandag kveld, da VAR heller ikke ga Liverpool straffespark da Jack Stephens stanset et skudd fra Georginio Wijnaldum med hånden, og påpekte at Manchester United har fått flere straffespark de to siste årene enn hans lag har fått på de fem og et halvt årene som er gått siden tyskeren ble Liverpool-manager. Dette har fått Ole Gunnar Solskjær til å reagere.

– Er det et faktum? Trolig. Det blir trolig mitt svar, at det er et faktum at vi har fått flere enn dem. Jeg teller ikke hvor mange straffespark de har fått, så dersom de ønsker å bruke tiden på å bekymre seg for når vi blir felt innenfor 16-meteren... Jeg bruker ikke tid på dette, sa Solskjær under sin pressekonferanse foran semifinalen i ligacupen mot Manchester City.

– Kanskje er det en måte å påvirke dommerne på. Jeg vet ikke. Men jeg bekymrer meg ikke over det. Dersom de feller våre spillere er det straffespark om det er inne i straffefeltet, la United-manageren til.

Solskjærs United har fått 42 straffespark på 117 kamper

Faktum er at Manchester United har fått 42 straffespark på 117 kamper etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som manager for Old Trafford-klubben i desember 2018.

Klopp har ledet Liverpool siden oktober 2015, og Liverpool har i denne perioden fått 46 straffespark på 291 kamper.

Siden Solskjær ble Manchester United-manager har United fått 27 straffespark på 75 Premier League-kamper, mens Liverpool har fått 16 straffespark på 76 Premier League-kamper, ifølge Liverpool Echo.

Sky Sports melder at Liverpool har fått 30 straffespark i Premier League siden Klopp ble Liverpool-manager i oktober 2015, mens Manchester United har fått 32 straffespark i Premier League siden starten av 2018/19.

Leicester (45), Manchester City (43), Manchester United (41) og Crystal Palace (36) er de fire lagene som har fått flere straffespark i Premier League enn Liverpool siden Klopp ble manager for klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]