– Borteformen kan koste Liverpool ligatittelen

John Aldridge er ikke optimist etter bare ett poeng på de to siste bortekampene.

5. jan 2021 kl 22.08Einar Kvande

Liverpool fikk ingen god start på 2021, da de tapte 1-0 for Southampton på sydkysten.

– Jeg ble veldig skuffet både over prestasjonen og resultatet mot Southampton, skriver Liverpool-legenden John Aldridge i sin faste spalte i Liverpool Echo.

Den gamle storscoreren synes ikke det er noen grunn til å klage på Liverpools skadeskutte forsvarsrekke etter de fire siste kampene, selv om de har gjort et par feil. Fakta er nemlig at Liverpool bare har sluppet inn to mål på de fire siste kampene.

– Dersom du ser bort fra storseieren over Crystal Palace, da vi scoret sju mål, har angrepsrekka rett og slett vært fraværende. Den har vært statisk. Det er nesten ingen bevegelser uten ball, slår Aldridge fast.

Aldo mener at spesielt  Mohamed Salah har vært skyldig i dette.

– Alle angrep ser ut til å bryte sammen når man nærmer seg straffefeltet.

– Man kan skryte av Southampton, for de forsvarte seg som om det gjaldt livet, og de tok vare på sjansen sin da de fikk den. De kjempet strålende, akkurat som West Bromwich, men du må forvente at motstanderne vil heve seg når de spiller mot de regjerende mestrene.

– Plutselig ser det ut som vi har de samme problemene som vi hadde for et par år siden, da lag parkerte bussen, og vi ikke klarte å bryte dem ned.

– Dette er ikke noe stort problem mot bedre motstandere, som er ute etter å angripe, men flere lag har nå lykkes med denne taktikken mot oss, og vi må finne en løsning, for andre vil se hva som skjer og kopiere dette.

Savner Jota

Aldridge mener det ikke er noen tilfeldighet at Liverpool har opplevd en måltørke etter at Diogo Jota ble skadet.

– Ingen legger noe press på de tre på topp og gir de konkurranse om plassene på laget for øyeblikket, og det virker kanskje inn.

– Sadio Mané viser masse vilje, men ingen av de tre på topp ser ut til å lykkes for tiden. Det er vanskelig å skjønne hvorfor, og jeg er sikker på at Jürgen Klopp klør seg i hodet også.

– Mo Salahs kroppspråk har ikke vært bra de siste kampene. Jeg aner ikke om det har sammeheng med avisskriveriene om ham, eller om det bare er helt tilfeldig at han ikke virker så skarp lenger. De to målene han scoret mot Palace var strålende, men etter den kampen har det ikke fungert for ham. Jeg aner ikke hvorfor Minamino ikke har fått spille etter at han scoret og spilte bra i storseieren på Selhurst Park.

Aldridge mener at motstandernes målvakter har fått det alt for lett i kampene mot West Bromwich, Newcastle og Southampton.

– De har hatt svært lite å gjøre, og mot Southampton kom vårt første skudd på mål et kvarter før slutt. Det er ikke likt Liverpool.

– Alt for mange lovende angrep går i oppløsning når vi nærmer oss straffefeltet. Vi må bli dyktigere med den siste pasningen og avslutningene. Forhåpentligvis er det bare en formsvikt, men det må forandre seg raskt. Det må borteformen også. Ellers vil vi ikke vinne ligaen.

Anbefaler å handle en midtstopper i januar

Aldridge slår fast at to seiere på ni bortekamper i Premier League er for svakt. 

– Det hjelper ikke med en god hjemmestatistikk om dette ikke bedrer seg snart. Da vil toget gå. Så enkelt er det. 

– Jeg trodde vi var tilbake på sporet etter Palace-kampen, men du må ta poeng på steder som Newcastle og Southampton om du vil vinne ligaen. Midtbanen må også bidra med flere mål. Det er et annet problem vi har. 

– Det er ikke til hjelp at vi må bruke midtbanespillere i forsvar på grunn av skader. Det påvirker samhandlingen i hele laget. Midtbanen må beskytte forsvaret mer nå, og de får ikke ballen frem til spissene så ofte som tidligere. Som en følge av dette sliter hele laget.

Aldridge mener løsningen er å hente inn minst en forsvarsspiller i januar, slik at midtbanespillerne kan få tilbake sine vante rolller. Da tror han balansen i laget vil bli bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]