Klopp har brukt 14 stopperpar denne sesongen - se hvem som har fått flest minutter sammen

Med klubbens tre mest erfarne midtstoppere på skadelista, ble midtbanespillerne Jordan Henderson og Fabinho foretrukket på stopperplassene da Liverpool tapte 1-0 for Southampton.

Før sesongen antok man at Virgil van Dijk og Joe Gomez ville bli Liverpools faste stopperpar i store deler av 2020/21-sesongen.

Men nå er selve bautaen i Liverpools midtforsvar, Van Dijk, ute for resten av sesongen etter at han fikk ødelagt fremre korsbånd i høyre kne etter en grisetakling av Everton-keeper Jordan Pickford i Merseyside-derbyet den 17. oktober. Stopperkollega Gomez skadet senen som går fra kneskålen til leggbeinet i venstre kne under trening med England drøye tre uker senere, og dermed ser det ut som Jürgen Klopps foretrukne stopperduo blir stående på bare fire kamper sammen denne sesongen.

Det har heller ikke hjulpet på situasjonen at det klare tredjevalget på stopperplass, Joël Matip, har vært svært skadeplaget denne høsten. Han har slitt med en rekke strekkskader, men har likevel fått seks kamper sammen med Van Dijk-vikar Fabinho, 2 kamper sammen med Gomez, en kamp sammen med Rhys Williams og en kamp sammen med Van Dijk.

Totalt er det Fabinho og Matip som har fått mest tid sammen som stoppere denne sesongen. De har opptrådt sammen i seks kamper, og til sammen 465 minutter.

At Gomez og Van Dijk er det midtstopperparet som fortsatt har nest flest minutter sammen for Liverpool denne sesongen, sier mye om hvor storgjennomtrekk det har vært på stopperplassene denne sesongen.

Alle skadene på de erfarne stopperne har åpnet døren på gløtt for ungguttene Rhys Williams og Nat Phillips, selv om midtbanespillerne Jordan Henderson og Fabinho ble foretrukket som midtstoppere i tapet for Southampton på St Mary's.

INN FRA BENKEN: Rhys Williams spilte den siste halvtimen mot West Bromwich etter at Joël Matip fikk en lyskestrekk.

Williams i Champions League, Phillips i Premier League

Klopp har stort sett foretrukket å bruke Williams i Champions League, mens den mer robuste Phillips har fått tillit i Premier League. Williams har vært involvert i seks kamper i Champions League, men bare to i ligaen og like mange i ligacupen. Totalt har han spilt seks kamper fra start og fått fire innhopp fra benken. Phillips har fått tre kamper fra start, alle i Premier League.

Phillips spilte den første av disse kampene sammen med Joe Gomez, mens han var Fabinhos makker i de to andre. I kampen der Phillips hadde Gomez som makker ble det seier 2-1 over West Ham, mens han med Fabinho ved sin side kun har plukket to poeng, etter uavgjort 1-1 i Brighton i slutten av november og uavgjort 0-0 i Newcastle i slutten av desember.

Williams var Fabinhos makker i 2-1 seieren over Tottenham i midten av desember, hvor han var på banen i hele kampen. I tillegg spilte han den siste halvtimen av uavgjortkampen mot West Bromwich sammen med Fabinho etter at Matip ble skadet.

Studerer vi de seks kampene hvor Williams har spilt samfulle 90 minutter, så ble det 5-0 seier og 2-0 tap for Atalanta, samt 1-1 mot Midjylland, i Champions League. I tillegg ble det storseier over Lincoln og tap på straffespark-konkurranse for Arsenal i ligacupen. Dette i tillegg til ligaseieren over Spurs. Med andre ord tre seiere, to uavgjorte og ett tap på de seks kampene.

Ut fra disse tallene er det vanskelig å dra noen entydig konklusjon hvem som ligger best an i løypa av Klopps to uerfarne stopperalternativer. At Henderson ble foretrukket på stopperplass mot Southampton var et relativt klart signal om at manageren ikke helt stoler på noen av dem i oppgjør hvor han forventer at motstanderen i perioder vil forsøke å legge hardt press på Liverpools forsvarsrekke.

Både Williams og Phillips har tidvis slitt med tempoet i kampene de har spilt, og begges synes å trives bedre med hodedueller enn med løpsdueller og når ballen går hurtig langs bakken.