Southampton-sjefen vil være tilbake på sidelinjen på mandag

Ralph Hasenhüttl måtte lede oppgjøret mot West Ham via skjermen.

2. jan 2021 kl 08.31Arild Skjæveland

Koronaviruset skapte mange problemer i Premier League i julen, og en av dem som ble rammet var Southamptons manager Ralph Hasenhüttl.

Det var hans kone som testet positivt 28. desember, uten å ha vist symptomer. Det gjorde at også den 53 år gamle manageren umiddelbart måtte i isolasjon.

Prøven viste seg å være feil, etter at alle i Hasenhüttl-hjemmet ble testet igjen 29. og 31. desember, og alle testet negativt. Det gjorde at den tidligere han kunne returnere til trening på fredag, og være med på forberedelsene inn mot kampen mot Liverpool på mandag, melder klubben på sine nettsider

– Veldig vanskelig

Det er ikke mange som er mer aktive på sidelinjen mens laget hans spiller enn Hasenhüttl – som kan minne litt om Klopp akkurat på det området.

På mandag vil Naby Keitas tidligere sjef fra RB Leipzig være tilbake på sidelinjen, etter å ha ledet forrige kamp via video.

– Det var fryktelig, og veldig vanskelig. Før kampen gikk det bra, må jeg si. Vi hadde definitivt funnet en god måte å lede spillerne. Jeg gjorde møtene mine, og var også med i garderoben og snakket med dem. Jeg forklarte hva jeg ønsket at de skulle gjøre. Jeg snakket også med dem i pausen. Jeg synes assistentene mine gjorde en god jobb med resten, sier Southampton-manageren til BBC

– Det vanskeligste var at jeg ikke hadde hadde direktebildene, og en stemme. Det var forferdelig. Du hører stemmene, men har ikke bildet, og det gjør det vanskelig å lede og konsentrere deg om kampen. Men jeg er glad for at det fungerte tålig bra, tror jeg.

Southampton - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]