– Spillere og trenere er overrasket over at klubben ikke har vært aktive i markedet

Ifølge The Athletic er det flere som stusser over Liverpools tilnærming til overgangsvinduet.

27. jan 2021 kl 09.50Jens Bessesen

James Pearce og Simon Hughes i The Athletic skriver i en artikkel om hvordan spillere og deler av Jürgen Klopps trenerteam er overrasket over at klubben tilsynelatende velger å sitte stille i båten gjennom januarvinduet.

«Det er akseptert i Liverpools spillerstall og i Klopps trenerteam at van Dijk er uerstattelig. Samtidig er de også overrasket over at klubben ikke har vært aktive i markedet, gitt den alvorlige skaden til Gomez og Matips skadeproblemer», skriver de.

Ifølge The Athletic hadde klubben planer om å hente en ny midtstopper til sommeren, selv før skadeproblemene. Flere kilder i klubben gir nå uttrykk for at de ville ansett det som åpenbart å hente en forsvarsspiller. Klopp har selv sagt at han ønsker seg en ny midtstopper før januarvinduet stenger.

Holder sammen

Samtidig har den krevende sesongen ført til at spillergruppen er knyttet nærmere sammen, ifølge en kilde Pearce og Hughes har snakket med. Da Virgil van Dijk ble skadet var det mer en bare en klassespiller som forsvant. 

Nederlenderen er en viktig del av kapteinsteamet, leder sine lagkamerater ute på banen og blir beskrevet som en god lytter og en god støtte for resten av spillerne. 

– Virgil er en populær fyr og alle var lei seg. Det brakte oss enda nærmere sammen. Manageren snakket om at vi ikke kunne synes synd på oss selv og vi kunne ikke la ett vondt tilbakeslag definere sesongen. Vi svarte på det, sier «kilden i garderoben», som The Athletic beskriver den.

Og Liverpool svarte godt med å levere meget sterke prestasjoner etter van Dijks skade. Men det ser ut til å ha kostet. Den siste måneden har vært blytung, og har sendt de røde fra toppen av tabellen til å måtte krige for å være med blant de fire beste.

– Det er første formsvikt på tre år. Men ingen tviler på hverandre. Jürgen er fremdeles veldig positiv. Vi må bare løfte oss og kjempe tilbake. Vi vet de neste ukene er ekstremt viktige. Sesongen kan fremdeles bli snudd, sier kilden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]