– Supporterne får rope seg hese i stuene og soverommene sine

Jürgen Klopp innrømmer at det blir spesielt å møte Manchester United to ganger i løpet av en uke uten at det er tilskuere tilstede på noen av kampene.

16. jan 2021 kl 15.09Einar Kvande

I forkant av søndagens toppoppgjør i Premier League har Jürgen Klopp latt seg intervjue av Soccer Saturday. Der forteller manageren at det er sjelden han opplever en perfekt kamp, selv om det er dette både han og spillerne streber etter uke etter uke.

Denne sesongen har Liverpool-manageren måttet håndtere en rekke problemer, inkludert en rekke skader på nøkkelspillere og spillere som har blitt smittet av koronaviruset. Midtstoppermangelen er så prekær at i forrige ligakamp var det midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson som spilte stoppere.

– Det har vært slik hele denne sesongen, men det hjelper ikke å sutre og klage. Det er bare slik det er. Det er allltid slik som dette i fotball, sier Klopp.

– Jeg har vært manager i rundt 20 år nå, og jeg kan trolig telle på en hånd de dagene der ting har gått helt etter planen. Dager der det ikke var noen problemer, det laget jeg ønsket å stille med kunne spille, og vi hadde den riktige formasjonen. Dersom den forrige kampen gikk akkurat slik du planla, er det veldig sjelden at den neste gjør det. Derfor må du konstant finne løsninger.

– Du må senke dine egne forventninger om en perfekt kampdag, men du må likevel sørge for at spillerne gjør ting riktig. Det gjelder ikke bare for trenerne, men for alle.

Pandemien er krevende for spillerne

Koronapandemien gjør at ting blir ekstra krevende for Klopp og hans spillere denne sesongen.

– Vi har mange spillere som har barn som må være hjemme, og ha hjemmeskole. Jeg tror slike utfordringer er vanskelige for spillerne å håndtere. Men slik er det nå. Det er ikke så ulikt livet utenfor vår boble. Jeg tror vi det siste året har støtt på utfordringer vi aldri forventet å møte i livene våre.

En av disse utfordringene som man neppe forventet å støte på var at man må spille de to storkampene mot Manchester United den kommende uken uten tilskuere på tribunene.

– Jeg tror ikke våre supportere nå tenker at disse kampene mot Manchester United er det viktigste øyeblikket i sesongen. Vi fikk ikke feire ligamesterskapet sammen, og nå skal vi spille mot United to ganger på en uke, en kamp på hjemmebane og en kamp på bortebane, men de kan alle se kampene på TV. De er alle sammen med oss, og kan rope seg hese på soverommene og stuene sine. Det er det beste du kan få akkurat nå. Det er bedre enn at vi ikke spiller. Dette er store kamper, og vil alltid være store kamper.

– Jeg er glad for at vi er i en situasjon der vi kan si at det vil bli vanskelig, men vi har en sjanse, og det er alt du trenger i en fotballkamp.

Alle skadene har ikke gjort korona-sesongen enklere for Klopp.

– Vi har ikke spillere for troppen denne sesongen. Vi har skadefrie spiller og skadede spillere, og så har vi ungguttene. Vi trenger desperat hver eneste en av dem. Problemet er at når de kommer tilbake og ikke er skadet lenger, så tar det tid for dem å komme i form igjen. Og når de kommer i form må de finne rytmen. Det er ikke så enkelt som at dersom du er ute i 2-3 måneder så er du plutselig klar til å spille igjen så snart skaden er leget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]