Fikk en smell i hofta i cupkampen mot Aston Villa, men er klar til spill mot Manchester United

Senegaleseren forteller at det hjelp med behandling med is etter cupseieren på Villa Park.

16. jan 2021 kl 12.38Einar Kvande

– Det var bare en smell, og da jeg fikk den tok det noen minutter før det gikk over. Det var som en lårhøne, bare at det var hoften som fikk smellen. Det var ikke ryggen det gikk ut over. Etter kampen fikk jeg lagt en ispakke på området hvor jeg fikk smellen, og det ble bra igjen. Jeg er helt bra nå, og ser frem til kampen på søndag, sier Mané til Liverpoolfc.com.

Liverpool har tatt bare to poeng på sine tre siste kamper, mot West Bromwich, Newcastle og Southampton, og senegaleseren er nå opptatt av å reise kjerringa når ligaleder Manchester United kommer på besøk til Anfield.

– Det har vært noen vanskelige uker for oss, men slik er fotballen. Du må håndtere det, og forsøke å komme tilbake på vinnersporet. Vi jobber hver eneste dag på treningsfeltet for å bli stabile. Nå ser vi frem til søndagens kamp, som blir en tøff kamp. Vi vil gjøre alt vi kan for å vinne den.

– Dette er ikke første gang vi har hatt en vanskelig periode, men vi er mer modne nå, og vet at slike ting som dette kan skje. Vi har lagt det bak oss nå, og ser frem til å møte Manchester United.

Liverpool har hatt ni dager til å forberede seg til kampen mot ligalederen.

– Vi henger med i teten i ligaen, og jeg tror ikke det betyr så mye at vi har spilt mange kamper. Jeg tror det er en fordel at vi har fått hvile litt nå, selv om vi vet at det er kjekt å ha en rytme. Det er ikke noe problem, for vi har hatt en rytme helt siden vi startet denne ligasesongen. Vi har friske bein, og så får vi se om disse fridagene har gjort oss godt. Vi skal i alle fall gi 100 prosent ute på banen.

Liverpool har nå to kamper mot United på kort tid, og skal også spille mot Burnley og Tottenham i januar.

– Det er mange kamper som skal spilles. Noen ganger er det fint å spille hver tredje dag, og det er et kjennetegn på et stort lag, noe jeg mener vi er. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta maksimalt med poeng, men vi vil ta en kamp om gangen, og så får vi se hva som skjer. Vi skal i alle fall gjøre alt vi kan for å vinne disse kampene.

Vil passere United med seier

Det er tre poeng opp til ligalederen foran kampen, men med seier vil Liverpool passere Manchester United på tabellen på bedre målforskjell.

– Manchester United gjør det bra, og er et godt lag. Et veldig godt lag. Dette er en ny test for oss, for å se hva vi kan oppnå. Vi ønsker å vinne ligaen, og skal vi klare det må vi slå de beste. Manchester United er ett av disse lagene. Det blir en spennende kamp. Alle ser frem til den. Det er kamper som dette vi alltid ser frem til. 

– Jeg liker ikke å snakke så mye om våre motstandere. Det eneste jeg vil si er at vi ønsker å ta alle poengene som vi kan få. Manchester United er bedre denne sesongen enn i fjor, og det er det eneste jeg kan si om United. Resten ser vi ute på banen. Vi frykter dem ikke. Vi er kapable til å slå dem. Vi er Liverpool og vi skal gjøre alt vi kan på vårt eget stadion for å vinne kampen.

Mané har scoret ni mål så langt denne sesongen.

– Som spiss ønsker du alltid å score mål. Men mål er ikke så viktig for meg, for jeg ønsker heller at vi skal vinne som lag. Det er det viktigste. Selv kommer jeg bare til å jobbe enda hardere for å score flere mål denne sesongen enn jeg gjorde i fjor, for å hjelpe laget og forsøke å vinne ligaen igjen, noe som er vårt store mål.

Imponert over Thiago

Thiago Alcantara er tilbake etter å ha vært lenge ute med skade, noe Mané mener er viktig for laget.

– Thiago er en av de beste i sin posisjon i verden. Han var uheldig som ble skadet, men nå er han på vei tilbake i form. Det er ikke enkelt å komme tilbake fra skade, og være 100 prosent ute på banen med en gang. Han har imponert meg fra den første kampen han spilte for oss. Jeg trodde ikke han skulle være så god! Nå nærmer han seg toppformen sakte men sikkert, noe som er bra for oss og Liverpool FC. Jeg gleder meg.

– Vi har mange gode spillere på midtbanen, og Thiago er en av dem. Han er god til å slå pasninger, noe som er en fordel for oss tre på topp. Jeg mener dette gjør laget enda bedre. Vi ser frem til å se mer av denne magien, og at vi sammen kan hjelpe laget.

– Jeg synes vi har et godt lag. Konkurransen om plassene er hard. Det gjør spillerne bedre, og kan hjelpe klubben til å vinne trofeer, noe vi alle drømmer om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]