Tre ligakamper uten scoring, men Klopp mener at laget hans ikke gjør noe annerledes enn tidligere

Liverpools normalt så livlige angrepstrio, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino, har vært usedvanlig tannløse de de tre siste kampene.

17. jan 2021 kl 22.31Einar Kvande

Liverpool klarte ikke å finne veien til nettmaskene for tredje Premier League-kamp på rad. Det har ikke skjedd siden mars 2005. 

– Vi gjør ingenting fundamentalt annerledes. Det er kun resultatene som er annerledes. Vi forsøker, men vi scorer ikke mål, det er den store forskjellen. Vi trenger ikke å bekymre oss over det, men vi skal selvsagt jobbe med det. Vi ignorerer ikke det faktum at vi ikke scorer mål, og bare håper det skal ordne seg av seg selv. Den eneste muligheten du har til å score mål er å skape sjanser, og det må vi gjøre igjen selv om vi mislykkes med å sette dem i mål, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter 0-0 mot Manchester United.

– Den store forskjellen er at du scorer nesten på hver eneste sjanse du skaper når du er i form, for da håndterer du sjansene du misbruker bedre. Det er forskjellen. Ingenting annet. 

– Jeg så laget mitt i aksjon i kveld, og jeg så et veldig godt fotballag med en klar plan, med supre pasninger, godt kontringspress og en vilje til å score mål. Men vi scoret ikke mål. 

– Vi kommer til å skape sjanser, og vi kommer til å score mål. Men nå møter vi Burnley på torsdag, og de er ikke kjent for å slippe inn så mange mål. Noen få dager senere møter vi Manchester United igjen, og de vil selvsagt forsvare seg med alt de har. Det er ikke slik at vi selv får bestemme når vi skal score mål igjen. Jeg ser at spillerne virkelig forsøker, og jeg vil hjelpe dem så mye som jeg kan, slik at vi kan få forandret på dette så raskt som mulig.

Ett poeng mot Manchester United var på mange måter to poeng tapt i tetkampen.

– Vi har ett poeng mer enn vi hadde før kampen. Jeg syntes prestasjonen var god nok til å vinne kampen, men skal du klare det må du score mål. Det gjorde vi ikke. Derfor ble resultatet som det ble, noe som er helt greit.

– Manchester United har alltid vært gode. De har alltid vært godt organiserte. Noen ganger har de vært litt under press av ulike årsaker. Men de har alltid vært en trussel, og de har alltid vært vanskelige å møte, og det endrer seg aldri. Jeg vet ikke om de var verre å møte i dag. Det gikk som det gikk.

Hard kamp om Champions League-plassene

Det ligger an til å bli et skikkelig rotterace om de fire Champions League-plassene i Premier League denne sesongen. 

– Det har jeg visst hele tiden. Det har vært åpenbart. Den sesongen vi kom på andreplass begynte jeg ikke å tenke på tittelkampen før vi var sikret en plass i Champions League. Jeg vet hva som er jobben min, og jeg vet hva jeg må gjøre. Det viktigste er å kvalifisere seg til Champions League, og jeg vet hvor vanskelig det er. Denne sesongen vil det bli en tøff kamp for å komme inn blant topp fire, det er sant.

– Jeg vet at fotballfans rent generelt ikke er de mest tålmodige menneskene på denne planeten, så de ønsker å vinne hver eneste kamp. Jeg er ikke annerledes, men jeg har vært med på dette lenge nok til å vite at man går gjennom vanskelige perioder også. Dette er ikke den vanskeligste perioden i mitt liv. Det er ikke i nærheten engang. Det er bare en situasjon hvor vi spiller fotball, har hatt en del skader og har det fortsatt, men vi har blitt vant til langtidsskadene vi har, og nå har vi spillere på vei tilbake.

– Thiago spilte en god kamp, en veldig god kamp, og jeg tror det var bare hans andre start for oss, så det er rom for forbedringer når vi får jobbet mer sammen. 

– Jordan Henderson og Fabinho var solide som midtstoppere, og spilte god fotball i tillegg. De gjorde angrepsoppbygningen vår veldig fleksibel, noe som gjorde det vanskelig for United å presse. Jeg kan ikke huske en eneste situasjon hvor United satte oss skikkelig under press, og de er vanligvis veldig gode til det. Så de to presterte veldig bra.

– For meg er det ikke så viktig hvor vi ligger på tabellen akkurat nå. Det er viktig at vi har så mange poeng at vi er med i tetgruppen. Vi snakket om kampen for en plass i Champions League, og det er det viktigste nå, og da trenger vi poeng. Vi er midt i feltet som kjemper om de fire øverste plassene, og det må vi fortsette å være. Det er jobben vår. Det er ikke slik at det ikke er gøy lenger om vi ikke blir mestere igjen. Vi kjemper for alt, og det gjorde vi i kveld også. Det er alt jeg trenger å se at vi gjør.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]