– Vi må prestere mye bedre skal vi vinne ligaen

Thiago Alcantara var fornøyd med deler av prestasjonen i sin Anfield-debut, men forventer mer av både seg selv og lagkameratene.

17. jan 2021 kl 20.57Einar Kvande

Thiago Alcantara har større ambisjoner og forventninger enn å spille 0-0 mot Manchester United på hjemmebane. Midtbanespilleren fikk sin Anfield-debut mot ligalederen, og var en av Liverpools beste spillere.

Resultatet betyr at Liverpool blir liggende tre poeng bak ligalederen.

– Vi er aldri fornøyd når vi ikke vinner. Vi spilte en strålende førsteomgang, men i andre omgang var lagene jevngode. Vi er fornøyd med deler av prestasjonen vår, men vi må prestere mye bedre skal vi vinne ligaen, uttalte Thiago til Liverpoolfc.com etter den målløse toppkampen.

Spanjolen var først og fremst skuffet over at alle sjansene som Liverpool skapte før pause ikke ble omsatt i tellende resultat.

– Det var en intens kamp. Vi skapte sjanser som ga oss muligheter til å vinne kampen. Men vi omsatte dem ikke i scoringer. Selvtilliten vår er ikke på topp. Det er hva som har endret seg litt. I fotball er det slik at av og til er du på topp og av og til er du på bunn. Det er en del av spillet.

Liverpool stilte nok en gang med midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson som midtstoppere. Thiago synes de to løste oppgaven godt.

– De gjorde det bra gjennom hele kampen. De er så allsidige. Og i de situasjonene hvor vi ikke klarte å forsvare oss som vi skulle, så har vi en god keeper bak dem. Han gjorde mange gode redninger.

Hjemmedebuten

Dette var Thiagos første kamp på Anfield som Liverpool-spiller, selv om han har spilt der tidligere for Bayern München.

– Det er et privelegium å spille fotball. Du får jobbe med det du elsker å gjøre, og for min del er det å spille fotball her. Vi får forsvare æren til folkene her. Vi må spille for dem, for det er vanskelige tider for oss alle. Med fans på tribunene hadde dette helt klart vært annerledes.

Midtbanespilleren hadde et godt skuddforsøk i andre omgang, som ble reddet av David de Gea. 

– Du skyter, og tror ballen skal gå inn. Men de har også en god målvakt. Vi hadde plenty med sjanser til å score, men vi klarte det ikke. Det er grunnen til at vi befinner oss i den posisjonen vi gjør nå.

Thiago tror imidlertid at målene vil komme snart.

– Det er jeg sikker på, med de spillerne vi har på topp. Ikke bare de tre stjernene, om vi skal kalle dem det. Vi har også Div, Shaq og Taki. Vi har mange spillere som kan score mål. Spillerne på midtbanen kan også score, og spillerne i forsvarsrekka kan score. Det handler om å skape like mange sjanser som vi har gjort, og så være mer effektive.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]