Villa planlegger å bruke U23-laget mot Liverpool

Aston Villas U23-lag har trent adskilt fra førstelaget.

7. jan 2021 kl 17.52Einar Kvande

BirminghamLive melder at Aston Villa-manager Dean Smith planlegger å bruke klubbens U23-lag i FA-cupkampen mot Liverpool i morgen kveld, etter at en rekke av klubbens førstelagsspillere har testet positivt for koronaviruset.

Birmingham-klubbens U23-lag har trent for seg selv, adskilt fra førstelagstroppen, og Villa kan nå regelrett bli tvunget til å benytte det som i praktis er klubbens reservelag i 3. runde i cupen.

Derby County er i samme situasjon som Aston Villa, og The Rams planlegger å bruke både U18 og U23-spillere i cupkampen mot Chorley lørdag. 

Derby har som Villa stengt sitt treningsfelt.

Shrewsbury Towns cupkamp mot Southampton kommer ikke til å bli spilt, etter et koronautbrudd i Shrewsbury-troppen som medfører at League One-klubben ikke har nok spillere til å stille lag.

Det engelske fotballforbundet har tidligere informert klubbene som deltar i FA-cupens tredje runde at de skal stille lag dersom de har 14 friske og skadefrie spillere, inkludert juniorspillere.

Aston Villa kan bli kastet ut av FA-cupen dersom de ikke klarer å stille lag mot Liverpool, skriver BirminghamLive.

Villa har ikke avslørt hvor mange av deres førstelagsspillere som er blitt smittet av koronaviruset, men har bekreftet at det dreier seg om et betydelig antall.

Reglene i tredje runde

I FA-cupens tredje runde kan klubbene stille med ni spillere på reservebenken, og benytte maksimum fem innbyttere i ordinær tid. Lagene kan bytte spillere bare tre ganger i ordinær tid. Ubenyttede bytter kan gjøres i ekstraomgangene, hvor lagene også får et ekstra bytte. 

Det skal ikke spilles omkamper i FA-cupen denne sesongen, men det blir altså spilt ekstraomganger, før en eventuell straffespark-konkurranse.

VAR vil kun benyttes i ni av de 32 kampene i tredje runde. Dette er i kampene som spilles på Premier League-stadioner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]