– Han har forandret min personlighet, mitt syn på livet og mitt syn på fotball

Assistentmanager Pep Lijnders har på nært hold sett hvordan Jürgen Klopp har forandret Liverpool FC.

8. okt 2021 kl 11.21Einar KvandeEinarKvande

Ingen har fulgt Jürgen Klopps arbeid i Liverpool tettere enn hans assistent, nederlenderen Pepijn Lijnders. Mye er endret siden tyskeren tok over som klubbens manager den 8. oktober 2015. Ikke minst resultatene ute på banen.

Klopp tok over et mannskap som lå på tiendeplass i Premier League, og forvandlet det til et vinnerlag som har vunnet fire store trofeer på de seks årene som har gått, inkludert Premier League og Champions League.

Det har han gjort ved å endre lagets spillestil, der intenst press, kontringer og vakker angrepsfotball er blant ingrediensene. Klopp har sverget til sine egne metoder hele veien.

– Alle ser hva han har gjort med laget, med fansen og med strukturen i klubben. Trofeene kom som en følge av kontinuitet og stabilitet. Han ga Liverpool en identitet igjen, oppsummerer assistentmanager Lijnders i et intervju med Liverpoolfc.com.

Nederlenderen mener at tyskeren er den samme personen nå som da han tok over som Liverpool-manager for seks år siden.

– Han fokuserer på lidenskap og struktur. Han vet hva han vil. Han stoler på de han jobber sammen med, og gir dem selvtillit. Han gir alle følelsen av at de er en del av noe større, og at alle er viktige for å nå det samme fellles målet. Det gjelder både spillerne og staben.

– Folk som er autentiske endrer seg aldri, og dersom du skal beskrive Jürgen så er autentisk det riktige ordet. Han har forandret min personlighet, mitt syn på livet og mitt syn på fotball, sier Lijnders.

Sammenligner Klopp med Cruyff

Nederlenderen mener at Liverpool er en klubb med et enormt potensial, hvor samhandlingen mellom manager, spillere og fans er ekstremt viktig.

– Når en klubb har kjempet i 30 år for å vinne Premier League, og så gjør det, når en klubb som aldri har vunnet klubb-VM før gjør det, når en klubb får 97 poeng og vinner Champions League den sesongen, er det klart at det har overgått våre forventninger. 

– For meg er Jürgen som Johan Cruyff var i Barcelona. Han skaper noe som vil vare lenger enn hans tid i klubben. Jeg håper det fortsetter slik som dette lenge. 

– Alt handler om neste kamp, neste sesong og neste finale. Det hander om dagen i dag. Dette er et sultent Liverpool-lag, med selvtillit, som vet hva det ønsker å opnå. Jürgen leder det, og korrigerer det. Dette er en fin tid å være Liverpool-supporter. Nyt den, og lag god stemning, lyder oppfordringen fra nederlenderen.