– Han har sagt at han er lykkelig her, og nå er det opp til ham og klubben å komme til enighet

Lagkameratene synes å være like opptatt av Mohamed Salahs uløste kontraktsituasjon som Liverpool-fansen.

29. okt 2021 kl 10.39Einar Kvande

Mohamed Salah har vært i kanonform så langt denne sesongen, og har gjort 15 mål på 12 kamper. Sist helg gjorde han hat-trick da Manchester United ble knust 5-0 på Old Trafford. Før det leverte han to utrolige solomål mot henholdsvis Manchester City og Watford.

Liverpool jobber for å få sin store stjerne til å signere en ny kontrakt. Hans nåværende avtale løper ut sommeren 2023, altså om drøye halvannet år. 

– Jeg håper jeg får fortsette å spille sammen med ham. Jeg elsker å spille sammen med Mo, og jeg elsker å spille sammen med alle spillerne på laget. Jeg håper at ingen av dem forlater klubben, sier venstreback Andy Robertson til Sky Sports.

– Forhåpentligvis kan de komme frem til en løsning, for om han ikke er verdens beste fotballspiller så er han i alle fall i diskusjonen om å være det, og det er slike spillere du ønsker å ha i denne klubben. Det er denne type spillere som fansen og denne klubben fortjener. Forhåpentligvis blir han her litt lenger.

– La oss overlate det til klubben og Mo. Jeg er sikker på at alle forsøker å komme til en løsning som kan fungere for alle parter. 

Salah har tidligere uttalt at han ønsker å bli i Liverpool ut karrieren, men at dette avhenger av klubben.

– Han er en utrolig spiller, og for øyeblikket mener jeg han er best i verden, og det ønsker han å fortsette med. Han ønsker ikke å være det i bare 9-10 kamper, slik han har vært så langt, han ønsker å være det hele sesongen. Forhåpentligvis kan han klare det, for det gir oss best muligheter til å score mål og vinne trofeer. 

Tror forsvarskollega vil få mer spilletid

Robertson signerte selv en ny kontrakt med Liverpool for ikke så lenge siden. I forsvaret har han en ny kollega, som han mener er i ferd med å få fotfeste i klubben nå, nemlig Ibrahima Konate. 22-åringen imponerte i alle fall mot Manchester United sist helg.

– Konate er en fantastisk fyr. Han har funnet seg til rette i garderoben veldig kjapt. Det er viktig å få nye spillere til å føle seg komfortable så raskt som mulig, for da leverer de prestasjoner som den han leverte mot Manchester United.

– Han har ikke fått spille så mye ennå. Han ønsker å spille mer, og selvsagt vil han få det. Men han måtte venne seg til et nytt land, en ny klubb og et nytt miljø. Han er fortsatt ung, noe alle glemmer, for han er en gigant. Det er viktig at alle husker at han er en ung spiller.