Det er et nøkkelord som Brighton-manageren fokuserer på foran møtet med Liverpool

Graham Potter grubler på hvordan han skal klare å stoppe Mohamed Salah og Liverpool, men tror han har funnet nøkkelen.

29. okt 2021 kl 09.28Einar Kvande

Brighton-manager Graham Potter sa mye pent om Liverpool under sin pressekonferanse torsdag, og innrømmet at det blir svært vanskelig å stoppe en Mohamed Salah i kalasform. 

Til lokalavisen The Argus er han imidlertid klinkende klar på at hans lag må opptre på en bestemt måte, skal de klare å få med seg poeng fra Anfield. Balanse er nøkkelordet for Potter.

Brighton-manageren tror det vil være farlig å legge seg bakpå og bare fokusere på det defensive foran møtet med de røde. 

– Vi må opptre balansert, på grunn av det høye nivået til motstanderen. Og det er normalt i fotball. Du må forsøke å få balansen riktig mellom å forsvare seg og angripe, sier han.

– Dersom du bare gjør en av delene, og kun er opptatt av å forsvare deg, kan det være selvmord, da du aldri kommer deg ut av eget straffefelt, og får aldri gjort noe konstruktivt, og til slutt vil deres kvalitet slå oss.

– Så du må gjøre begge deler, både forsvare deg og angripe, men på en balansert måte.

Solid forsvar

Brighton har vært gode defensivt denne sesongen, og har holdt buret rent i fire av ni Premier League-kamper. Dette takket være godt forsvarsspill av keeper Robert Sanchez og forsvarsspillerne Lewis Dunk, Shane Duffy, Dan Burn og Joel Veltman. 

Det gode forsvarsspillet la grunnlaget for en svært positiv start på sesongen, og Brighton ligger helt oppe på femteplass i Premier League foran denne kampen, seks poeng bak Liverpool på andreplass.

Dan Burn ble skadet i ligacupkampen mot Leicester onsdag kveld, og er uaktuell for kampen på Anfield. Derfor må Potter finne en erstatter for ham.

– Dan gir oss fleksibilitet på venstresiden. Han er venstrebeint, og kan benyttes både til venstre av tre midtstoppere og som venstreback, og også på venstrevingen. Vi mister noe i den posisjonen når han er borte, men vi har andre spillere som kan løse oppgaven på en annen måte. Vi må bare finne den løsningen, sier Potter.

Mot Leicester var Adam Webster tilbake, og scoret til og med et mål. Han kan fort bli erstatteren som Potter leter etter til kampen mot Liverpool.