Brighton sparte flere sentrale spillere da de røk ut av ligacupen på straffespark

Brighton måtte se seg slått av Leicester onsdag kveld.

28. okt 2021 kl 21.39Einar Kvande

Brighton tapte 4-2 på straffspark-konkurranse på King Power Stadium, etter å ha kjempet seg tilbake to ganger og klart uavgjort 2-2 i ligacupkampen mot Leicester onsdag kveld.

Leicester la press på Albion fra start av, i det som var Brightons generalprøve foran lørdagens kamp mot Liverpool.

Vertene tok ledelsen da Harvey Barnes snappet en dårlig pasning fra Brighton-keeper Jason Steel før fem minutter var spilt.

Gjestene fra Brighton utlignet da forsvarsspilleren Adam Webster satte ballen i mål etter en corner like før pause. Webster var tilbake etter en hamstringskade, og sikter seg nå inn mot mer spilletid når The Seagulls besøker Anfield på lørdag.

Det gikk imidlertid bare et minutt før en ny forsvarstabbe kostet Brighton dyrt. Jeremy Sarmiento ga ballen rett til Ademola Lookman i Albion-feltet, og spissen satte ballen i mål.

Brighton gikk hardt ut etter pause, og utlignet etter et innlegg fra innbytter Marc Cucurella, som ble headet i mål av en annen innbytter, Enock Mwepu.

Gjestene presset for et vinnermål, men kampen gikk til straffespark-konkurranse.

Brightons lag: Steele, Webster (Bissouma 63), Duffy, Roberts (Cucurella 69), Mac Allister, Gross, Burn (Mwepu 45), Veltman (Dunk 63), Connolly, Locadia, Sarmiento (Maupay 69).

Brighton tapte 4-1 for Manchester City hjemme på Amex i helgen, og Graham Potter gjorde store endringer på laget fra mannskapet som startet den kampen.

Dette var Brightons lag mot City: Sanchez, Dunk, Burn (Lamptey 57), Veltman, Cucurella, Gross (Mac Allister 72), Lallana, Moder, March, Maupay (Mwepu 58); Trossard.

Fem spillere har spilt samtlige ligakamper

Roberto Sanchez har voktet buret i samtlige ligakamper. Karer som Adam Lallana, Neal Maupay, Jakub Moder og Leandro Trossard har også spilt samtlige ni ligakamper, og ingen av disse startet kampen mot Leicester onsdag kveld.

Maupay er lagets toppscorer i Premier League, med sine fire mål, mens Pascal Gross har flest assists med to. Shane Duffy og Adam Lallana er lagets pasningskonger, mens Duffy også er den som fyrer av flest skudd sammen med toppscorer Maupay.

Nå har Brighton også fått tilbake klubbens beste takler i midtbanespiller Yves Bissouma, som også er fenomenal til å bryte fremspill, mens Lewis Dunk i midtforsvaret er mannen som tar de fleste luftduellene, og også den som foretar klart flest klareringer.

Bissouma har stått over de fire siste ligakampene på grunn av en kneskade, selv om han satt på benken i de to siste.

En annen som har vært sårt savnet i Brighton-laget denne sesongen er Tariq Lamptey. Han slet med en hamstringskade i starten av sesongen, men har kommet inn fra benken i de to siste ligakampene, og hadde et godt innhopp mot City sist.