Flere Premier League-klubber vil kjøpe Nat Phillips

Nat Phillips sin strålende vårsesong har ført til stor etterspørsel.

22. jun 2021 kl 14.21Jens Bessesen

Nat Phillips leverte imponerende prestasjoner da han overraskende fikk spille hele 20 kamper for Liverpool i 2020/21-sesongen. Etter hvert ble han sjefen i midtforsvaret, og en viktig brikke i laget som ble nummer tre i Premier League.

Prestasjonene har blitt lagt merke til av andre klubber i Premier League. 24-åringen, som sesongen før spilte i 2. Bundesliga, ser nå ut til å være sikret en plass i en toppklubb neste sesong.

Ifølge Neil Jones i Goal er Burnley, Brighton, Southampton og Newcastle interessert i å kjøpe engelskmannen, og det er de to førstnevnte som ligger fremst i køen. De står nemlig i fare for å miste henholdsvis James Tarkowski og Ben White, og har behov for erstattere.

Vil Liverpool selge?

Spørsmålet er om Liverpool ønsker å selge helten fra vårsesongen. De røde vil snart få tilbake Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip fra skade, og Ibrahima Konate er kjøpt fra RB Leipzig, så det er liten tvil om at Phillips vil gå tilbake til å være en reserve neste sesong. 

Likevel er det ikke slik at Liverpool ønsker å kvitte seg med stopperen. Jürgen Klopp har virkelig fått sans for Phillips, og det samme har supporterne. 

Phillips har to år igjen av kontrakten med de røde, og mye kommer nok an på hva han selv ønsker - og eventuelt hva interesserte klubber kan bla opp. I fjor høst var Liverpool klare til å selge for rundt fire millioner pund. Nå krever de minst det tredobbelte, ifølge Goal. 

Liverpool vil blant annet vise til at Stoke krever hele 20 millioner pund for sin stopper Nathan Collins. Burnley er på jakt etter også han, og vil prøve å sikre seg både Collins og Phillips.

Vil spille fast

Phillips sier i et intervju med Goal at han ønsker å spille fast, men at han ikke vet hva som skal skje i løpet av sommeren.

– Planen nå er å starte sesongoppkjøringen med Liverpool og ta det derfra, sier han. 

– Alle spillere vil spille kamper, og der jeg er nå i karrieren må jeg spille kamper for å utvikle meg. Hvis du sammenlikner min første og min siste kamp forrige sesong kan du se utviklingen, og at jeg var blitt mer komfortabel og hadde fått mer selvtillit. Jeg vil ha mer progresjon, sier han.

Han legger til at fremtiden avhenger av hvilke muligheter han kan få i Liverpool.

– Det er en klubb som spiller veldig mange kamper hvert år, men du er aldri garantert spilletid. Det avhenger av hva slags muligheter jeg kan få i de kampene, sier Phillips.