– Hele laget har måttet grave dypt på tampen av sesongen

Nathaniel Phillips ble en av lagets mange helter i sesongavslutningen som fikk en lykkelig slutt.

24. mai 2021 kl 17.02Øystein Tronstad

– Jeg kunne ikke ha vært gladere. For åtte kamper siden så det ut som om det (Champions League) var utenfor rekkevidde. Det har krevd at hele laget, alle i klubben, har måttet grave dypt og finne formen på tampen av sesongen og holde helt inn, sier en stolt Nathaniel Phillips til Liverpoolfc.com.

De røde avsluttet sesongen med 10 kamper uten tap, åtte av dem ble vunnet. Til slutt ble det 3.-plass.

– En stor del av det tror jeg er psykologisk. Når du begynner å utvikle stabilitet og finne formen, er det mye enklere å gå inn i kamper uten bekymringer og virkelig tro at du skal vinne. Vi strevde med stabiliteten i første del av sesongen, kanskje det var tvil og usikkerhet, men vi klarte å finne formen til riktig tid og vil spille Champions League neste år.

Med sine 17 ligakamper var det kun 13 spillere som fikk flere i Liverpool. De fleste av dem langt mer etablerte navn enn Nathaniel Phillips.

– Selv om denne sesongen har føltes som en suksess for meg, vet jeg at jeg har mye å jobbe med og forbedre meg på, og det skal jeg bruke off-season til. Jeg skal ha en liten pause, før det er tilbake til egentrening og å utvikle de tingene du ikke har mulighet til å jobbe med mens sesongen pågår.

Det har vært litt av en reise for 24-åringen som debuterte for Liverpool i FA-cupen 5. januar 2020. Premier League-debuten kom 31. oktober 2020 og 10. mars 2021 fikk han sin første Champions League-kamp.