– Thiago er ikke engang halvveis dit han kan komme ennå

Jürgen Klopp mener at Liverpool-supporterne kan se frem til at Thiago får etablert seg og vist sitt virkelige nivå.

18. mai 2021 kl 17.13Øystein Tronstad

På dagens pressekonferanse ble Jürgen Klopp spurt om skadeproblemene faktisk har gitt Liverpool en fordel med tanke på rytme og stabilitet, og at man har måttet bruke mange av de samme spillerne jevnlig.

Det ville ikke Klopp være med på, og trakk frem sommerkjøpet Thiago som et eksempel på en spiller det fortsatt er mer i vente fra.

– Thiago er et godt eksempel. Han er en verdensklasse-spiller, men han kom hit midt i en pandemi hvor han, etter lockdown i Tyskland, måtte spille både Bundesliga og Champions League. Han kom til en ny klubb med kun en svært kort pause, ble skadet og måtte starte om på nytt i i et lag som ikke var stabilt.

Midtbanemaestroen fylte nylig 30 og scoret sitt første mål for Liverpool da Southampton ble slått. Gradvis har han prestert mer i takt med forventningene. 

– Det er stort, det er nærmest umulig. Det han har gjort i disse øyeblikkene er utrolig. Nå er laget blitt mer stabilt, det er åpenbart, og det hjelper også. Det gir alle selvtillit. Men Thiago er ikke engang halvveis dit han kan komme ennå.

En fast stamme

Etter 36 serierunder er det en gruppe navn som skiller seg ut og har vært involvert i stort sett alle kamper for de røde. Det er Andy Robertson og Georginio Wijnaldum (36 kamper), Mohamed Salah (35), Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino (34) og Sadio Mané (33).

MÅTTE LÆRE Å SVØMME FØRST: Jürgen Klopp sier at de unge guttene måtte forberedes før de kunne bli kastet utpå banen.

MÅTTE LÆRE Å SVØMME FØRST: Jürgen Klopp sier at de unge guttene måtte forberedes før de kunne bli kastet utpå banen.

– Vi må alltid håndtere de virkelige problemene. Det betyr at vi har måttet benytte noen spillere oftere enn vi vanligvis ville ha gjort.

Stopperparet mot West Bromwich, Nathaniel Phillips (15) og Rhys Williams (7), er blant dem som har blitt involvert mye mer enn hva man så for seg.

– Unggutta var ikke klare i starten til erstatte midtstopperne. Vi måtte jobbe mye med dem, det går ikke å bare kaste dem innpå. Det er ikke rettferdig mot de unge spillerne, å kaste dem på vannet og innse at de ikke er klare til å svømme. Det gir ikke mening.

Onsdag 19. mai får vi se om den positive trenden fortsetter for Thiago og Liverpool. Burnley - Liverpool har avspark 21:15 på TV 2 Sport Premium 1/Sumo.