Agentene mener Thiago er overgangsvinduets beste kjøp

Agentene har rangert Thiago Alcantara helt på toppen.

10. okt 2020 kl 15.12 Arild Skjæveland

The Athletic har gjort noe litt utenom det vanlige. I bytte mot anonymitet, har de gjort en undersøkelse med 18 agenter, der de har undersøkt hvem de mener er sommerens beste og verste kjøp – og hvem som har gjort det best i overgangsvinduet som nettopp har stengt.

Den aller beste dealen, er det Liverpool som har gjort ifølge agentene.

28 prosent av de spurte svarer Thiago Alcantara som sommervinduets beste transfer. 22 prosent svarer James Rodriguez til Everton. Litt lenger ned finner vi Allan til Everton (11 prosent) og Callum Wilson til Newcastle (også 11 prosent).

– En super spiller til en latterlig lav pris, i en godt strukturert avtale, sier en agent til The Athletic om kjøpet av Alcantara fra Bayern München

Liverpool betalte 20 millioner pund for 29-åringen. Den summen kan stige med ytterligere fem millioner pund – og overgangssummen betales over spillerens fireårskontrakt.

– Cavani er den verste dealen

Det var ikke mange kjøp Liverpool gjorde denne sommeren. Med Kostas Tsimikas fra Olympiakos og Diogo Jota fra Wolverhampton som de to andre tillegg til Alcantara.

Agentene har blitt spurt om hvilken avtale som er overgangsvinduets verste. Det er ikke gledelig lesestoff for Manchester United-supportere.

Hele 28 prosent av de spurte svarte Edinson Cavani, som kom inn på overgangsvinduets siste dag. Kjøpet av Donny van de Beek fra Ajax for 40 millioner pund rangeres på andreplass, med 11 prosent av stemmene.

Thomas Partey til Arsenal blir sett på som den mest overraskende overgangen (25 prosent) foran Gareth Bale til Tottenham (19 prosent). Der er det to Liverpool-overganger som er nevnt. Både kjøpet av Jota, og salget av Rhian Brewster til Sheffield United trekkes frem av seks prosent av de spurte.

– Det er litt av en risiko å ta, med tanke på prisen Sheffield United har betalt. Men det er også en risiko for Brewster, som går til en klubb som ikke har tatt et eneste poeng så langt denne sesongen, sier en agent.

Everton med beste vindu

Hele 33 prosent av de spurte mener at Everton har hatt det beste overgangsvinduet. Den blå naboen har kjøpt Allan, James Rodriguez, Abdoulaye Doucoure, Niels Nkounkou, Ben Godfrey og har lånt keeperen Robin Olsen i dette vinduet.

22 prosent mener at Aston Villa har hatt det beste vinduet, 19 prosent mener Chelsea, og 11 prosent trekker frem Tottenham. Fire prosent mener at det er Liverpool som skal si seg mest fornøyd med sine overganger.

I motsatt ende av skalaen trekkes Manchester United frem. 32 prosent mener United har hatt det dårligste vinduet – like foran Burnley med 28 prosent.

Den overgangen de fleste forventer skal skje når vinduet åpner igjen i januar, er at Jadon Sancho skal flytte på seg. Sju prosent av de spurte forventer at Gini Wijnaldum kommer til å forlate Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]