Skal være i samtaler om salg av opptil 25 prosent av Fenway Sports Group

John W. Henry skal være i forhandlinger med RedBall Acquisition Corp.

10. okt 2020 kl 09.09 Arild Skjæveland

Wall Street Journal og Reuters rapporterer at John W. Henry skal være i samtaler med RedBall Acquisition Corp om en avtale som kan føre til at Fenway Sports Group LLC børsnoteres.

Det diskuteres en avtale der RedBall kan kjøpe opptil 25 prosent av FSG – som verdsettes til $8 milliarder. I tillegg til Liverpool FC, eier de som kjent Boston Red Sox.

Samtalene skal være i en tidlig fase, og det er ikke sikkert at det kommer til å bli noe av, skriver Reuters.

Hvem er RedBall?

RedBall Acquisition Corp er et oppkjøpsselskap som fikk oppmerksomhet i august, da det kom frem at den tidligere Premier League-sjefen Richard Scudamore hadde fått en rolle i selskapet. Scudamore ga seg i Premier League i 2019, og fikk en avskjedsgave på fem millioner pund fra klubbene.

Det er satt opp av Gerald Cardinale, en tidligere bankmann i Goldman Sachs, og Billy Beane, som er kjent for «Moneyball», og måten han fikk suksess med Oakland Athletics ved å gjøre ting annerledes når det kom til spillerrekruttering. John W. Henrys inspirasjon fra Beane er velkjent. I Hollywood-filmen Moneyball fra 2011 spilles Liverpool-eieren av Arliss Howard, i møte med Beane som spilles av Brad Pitt.

I august rapporterte The Athletic at RedBall var registrert på Cayman Island, og kom på New York-børsen i august. Planen skal ha vært å samle 500 millioner dollar for å investere i europeisk fotball, med en Premier League-klubb øverst på ønskelisten. De hadde samlet inn $575 millioner i august, ifølge Reuters.

Volkert Doeksen, Deborah Farrington, Richard Thaler og Lewis Wolff skal være de andre bak selskapet, der de to førstnevnte er de største investorene. Thaler er Nobelsprisvinner i økonomi, og en velkjent adferdsøkonom som er særlig kjent for arbeid med «nudging». Det er Beane og Cardinale som skal ta avgjørelsene, og Scudamore skal ha en rolle i styret.

Cardinale eier RedBird Capital, som kjøpte 85 prosent av Toulouse tidligere i sommer. Det første som ble gjort, var å gi Liverpools tidigere sportsdirektør Damien Comolli rollen som klubbpresident. Navnet «RedBall» skal være en sammensetning av «Red» fra Cardinale, og «Ball» fra Beanes Moneyball, ifølge The Athletic.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]