Hjemmesvake Burnley slipper fansen inn gratis mot Liverpool

Liverpools neste motstander er eneste Premier League-klubb som ikke vil ta betalt for billettene når tilskuerne vender tilbake etter 14 måneder.

17. mai 2021 kl 21.07Øystein Tronstad

Onsdag 19. mai reiser Liverpool til Turf Moor og nok en viktig kamp. Det er også første gang på 14 måneder at tilskuerne er tilbake for hjemmelaget.

3500 supportere slipper inn på kampen etter at koronarestriksjonene stadig mykes opp. Mens billettprisene hos de andre Premier League-lagene ligger på 23-60 pund for sesongavslutningen, skiller Burnley seg ut ved at de ikke vil ta betalt for fansens retur.

I stedet har billettene blitt fordelt i en trekning. Klubben ber i stedet de som vant frem om å donere en sum til National Health Service (NHS).

Svake hjemme

Burnley er Premier Leagues dårligste hjemmelag om vi ser bort fra de tre lagene (West Bromwich, Sheffield United og Fulham) som rykker ned. På eget gress har Sean Dyches menn kun vunnet fire ganger, spilt seks uavgjorte og tapt åtte med målforskjellen 14-24.

PÅ TURF MOOR: Jürgen Klopp fikk se laget sitt vinne 3-0 i august 2019.

PÅ TURF MOOR: Jürgen Klopp fikk se laget sitt vinne 3-0 i august 2019.

Forrige hjemmeseier kom 27. januar mot Aston Villa (3-2). Deres hjemmerekke med ni strake uten seier er klubbrekord. 

Trener Sean Dyche tror at laget vil få et løft med supporterne tilbake på hjemmearenaen.

– Det er ikke bare oss, mange klubber har hatt en endring i hjemmeformen. Det har vært en stor utfordring for oss uten tilskuere. De er bak oss og støtter spillerne. Det har blitt en stor del av oss, og vil være det når fansen kommer tilbake, sier han til Burnleyfootballclub.com.

– Det garanterer ikke resultater, men det hjelper helt klart når du har dine egne supportere i ryggen.