Skjebnedag for Robertson

Andy Robertson og Skottland må vinne den siste kampen i gruppespillet for å gå videre.

22. jun 2021 kl 11.24Jens Bessesen

Andy Robertson har levert to strålende kamper så langt i EM, og Skottland har fått mye skryt for sine prestasjoner. Men faktum er at Steve Clarkes mannskap kun står med ett poeng så langt. De har fremdeles ikke scoret mål i mesterskapet. 

Første kampen tapte de 0-2 mot Tsjekkia etter å ha dominert spillet, mens det i runde nummer to ble 0-0 mot England på Wembley. Det var et viktig poeng å ta med seg inn mot den siste kampen mot Kroatia, som spilles klokken 21 tirsdag kveld.

Kan gå videre

Kroatia ligger nemlig også på ett poeng, og dermed vil vinneren av dette oppgjøret være klare for åttedelsfinale. Fire poeng er nok til å gå videre også dersom man havner på tredjeplass. Fire av seks gruppetreere går til åttedelsfinale, og to av treerne, Ukraina og Finland, står kun med tre poeng. 

KSUTMFP
Tsjekkia211024
England211014
Kroatia2011-11
Skottland2011-21

Tsjekkia og England er allerede videre. De skal gjøre opp om gruppeseieren samtidig som Skottland og Kroatia møtes i kveld.

Skulle det bli uavgjort mellom Skottland og Kroatia, er begge lag ute av turneringen.

Koronakaos

For Liverpool-supporterne kan det være muligheter for å se både Robertson og Jordan Henderson i kveld. Etter at Skottlands Billy Gilmour testet positivt for Covid-19, har det blitt forfall i begge tropper.

Gilmour må naturligvis i isolasjon, men Englands Mason Mount og Ben Chilwell er også satt i karantene etter å ha vært i nær kontakt med Gilmour i spillertunnelen da de to landslagene møttes i helgen. 

Det betyr trolig at Henderson kommer til å få spilletid for England i kveld når de skal kjempe om gruppeseieren. Ingen flere skotske spillere er satt i karantene.

Begge kveldens kamper starter klokken 21 og vises på NRKs kanaler. England - Tsjekkia vises på NRK 1, mens Skottland - Kroatia vises på NRK 3.