Andy Robertson forteller om tabben han gjorde i forkant av Champions League-finalen i Kiev

Det var en ting som ødela oppladningen til Robbo foran finaletapet for Real Madrid.

8. jun 2021 kl 08.42Einar Kvande

Andy Robertson har fortalt om tabben han gjorde før Liverpools Champions League-tap for Real Madrid i Kiev. En tabbe som han passet på at han ikke begikk når Liverpool skulle spille en ny Champions League-finale tolv måneder senere.

Robertsons debutsesong på Anfield endte med at Liverpool tapte Champions League-finalen 3-1 for Real Madrid, men han fikk et fint plaster på såret da Tottenham ble slått i Madrid den 1. juni 2019 og Liverpool tok hjem den gjeveste Europacupen for sjette gang.

Nå forbereder venstrebacken seg på EM som Skottlands kaptein. Dette er skottenes første store mesterskap siden VM i 1998. Robertson er også denne gangen opptatt av å ikke gjøre samme tabben som han gjorde foran Champions League-finalen i 2018.

Bare stress

– Jeg har vært involvert i noen store fotballbegivenheter nå. Den første Champions League-finalen husker jeg godt. At vi tapte den er noe som irriterer meg fortsatt. Jeg kommer aldri til å glemme opptakten til den finalen, som jeg ikke klarte å nyte i det heletatt, forteller Robertson til FourForTwo.

– Jeg stresset alt for mye med å få min familie og mine venner til Kiev, isteden for å nyte det faktum at jeg måtte jobbe litt for at de kunne se meg spille i en Champions League-finale.

BARE STRESS: Champions League-finalen i Kiev ble ingen hyggelig opplevelse for Andy Robertson.

BARE STRESS: Champions League-finalen i Kiev ble ingen hyggelig opplevelse for Andy Robertson.

– I den andre finalen, ett år senere, sørget jeg for å suge til meg alle inntrykkene og ikke stresse. Jeg nøt oppbygningen til kampen, og registrerte hvor spente alle var. Jeg ønsker å gjøre det samme i forkant av EM.

– Selv om du er bestemt på å gjøre dette, vet du aldri hva som lurer rundt hjørnet. Det er viktig å leve i nuet, for mange tidligere profesjonelle spillere har fortalt meg at det er veldig lett å gå gjennom karrieren uten å nyte alle inntrykkene. 

Skottland spiller sin første EM-kamp mot Tsjekkia mandag i neste uke.