Nå sås det tvil om Afrikamesterskapet vil bli arrangert i vinter

Det er ikke sikkert Liverpool må klare seg uten Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita i vinter likevel.

7. jun 2021 kl 14.51Einar Kvande

Planleggingen av den kommende sesongen er blitt enda mer komplisert for Liverpool etter at det nå sås tvil rundt hvorvidt vinterens Afrikamesterskap vil gå av stabelen som planalgt. Det melder Liverpool Echo.

Trekningen av gruppene for turneringen, som skulle ha funnet sted den 25. juni, er blitt utsatt, og ingen ny dato er satt så langt.

Det afrikanske fotballforbundet har kommet med en pressemelding der de opplyser at avgjørelsen om å utsette trekningen er tatt av logistiske årsaker knyttet til koronapandemien.

Denne overraskende vendingen gjør at enkelte nå frykter at turneringen, som skal gå av stabelen i Kamerun like etter nyttår, kan bli utsatt eller avlyst.

Liverpool-trioen Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita var alle forventet å skulle spille i Afrikmesterskapet, for henholdsvis Egypt, Senegal og Guinea.

Turneringen skal etter planen spilles fra 9. januar til 6. februar 2022, og det var i den forbindelse forventet at Liverpool måtte klare seg uten disse tre spillerne i en rekke liga- og cupkamper.