Derfor kan Liverpool gi slipp på Neco WilliamsHar erstatteren klar i egne rekker

Det gror godt bak Trent Alexander-Arnold. Liverpool har enda en lovende høyreback i sin stall.

Både Liverpool Echo og James Pearce hinter i dag om at Neco Williams kanskje ønsker å forlate Liverpool i jakten på mer spilletid og fast førstelagsfotball. Det kan godt hende at Liverpool-ledelsen kommer til å gi slipp på Williams, fordi de er tilfreds med å ha Joe Gomez og unge Conor Bradley som backup for førstevalget Trent Alexander-Arnold. Men hvem er egentlig denne Bradley?

I slutten av mai debuterte 17 åringen på Nord-Irlands landslag i privatlandskampen mot Malta, da han erstattet kaptein Stuart Dallas fire minutter før full tid. 

2003-modellen ble hentet til Liverpool fra Dungannon United. Sommeren 2020 skrev tenåringen fra Castlederg i County Tyrone under på en treårskontrakt med de røde. Han har spilt både midtbane og høyreback for U18 og U23. Tidligere har han vært kaptein for Nord-Irland U16.

Bradley startet fotballkarrieren i sin lokale klubb St Patrick's som niåring. Senere gikk ferden altså til Dungannon United Youth, og det var fra denne klubben han sluttet seg til Liverpool på en lærlingekontrakt sommeren 2019.

Omskolert fra ving til back

Bradley ble betraktet som en hurtig høyreving før han flyttet til Liverpool, men hos Anfield-klubben er han blitt omskolert til høyreback.

Før A-landslagsdebuten den 30. mai hadde ikke Bradley spilt på høyere nivå en U17 for Nord-Irland. Han ledet imidlertid Nord-Irland U16 til suksess i Victory Shield som kaptein i 2018. 

Liverpool har siden 2008 hatt et treningsanlegg i Stormont i Nord-Irland, hvor de tar nord-irske talenter nærmere i øyesyn. Bradley fikk prøve seg her for første gang i 2012. Chelsea, Manchester United og Southampton var alle ute etter den talentfulle nord-iren før han ble Liverpool-spiller i 2019, ifølge Belfast Telegraph.

TRENER MED STJERNENE: Conor Bradley i duell med Alex Oxlade-Chamberlain under en førstelagstrening i mai.

TRENER MED STJERNENE: Conor Bradley i duell med Alex Oxlade-Chamberlain under en førstelagstrening i mai.

Bradley vokste opp som Liverpool-supporter.

– Jeg gikk ikke til Liverpool bare fordi jeg heier på dem, men fordi det er en skikkelig familieklubb, og det er noe vi alle virkelig setter pris på, uttaler Bradley til Belfast-avisen. 

– Liverpool legger også vekt på at vi skal få en utdanning ved siden av fotballen, noe som er veldig viktig for meg, legger han til.

Bradleys første kamp for Liverpool kom i en treningskamp med U18-laget mot Wrexham i september 2019. Hans første offisielle Liverpool-kamp kom 10 dager senere, da han var innbytter for U18 i en kamp mot Manchester City. I november scoret han sitt første Liverpool-mål mot West Bromwich. Det førte til at han fikk starte sin første kamp, i en 3-2 seier over Southampton. Han scoret også mot Tottenham og Stoke. Da fotballen ble satt på vent i mars i fjor hadde han startet fire av de fem siste kampene i U18 Premier League. 

Det var tydelig at Liverpools sportslige ledelse hadde merket seg nord-irens fremgang da de ga ham en treårskontrakt i fjor sommer. Et halvt år tidligere hadde han fått sin U23-debut av Neil Crithcley, da han startet i en uavgjortkamp mot Chelsea i Premier League 2. Han fikk også sin debut i Europa, da U23-laget møtte PSG en måned senere.

Har trent med førstelaget siden september i fjor

I 2020/21-sesongen spilte han 16 kamper for U23-laget. Han fikk delta på trening med førstelaget til Liverpool allerede i september i fjor.

Belfast Telegraph beskriver unge Bradley som en naturlig ving, som er god i angrep når han får rom å løpe i. Dette skulle passe godt inn i Jürgen Klopps offensive system, der tyskeren setter sin lit til offensive sidebacker som skal servere angriperne. 

– Conor er utmerket taktisk. Han tar til seg informasjon, som gjør ham til en bedre spiller, sier klubbspeider Cliff Ferguson om Bradley.

– Han må være en managers drøm, for han gjør alt han blir fortalt til punkt og prikke. Conor oste vinnervilje allerede som niåring. Han vil ikke være fornøyd uten at noen presser ham.

Nå tar Conor Bradley mål av seg til å bli den første nord-iren som spiller en offisiell kamp for Liverpools førstelag siden Sammy Smyth i 1954.

Det kan meget vel skje allerede kommende sesong, i alle fall om Neco Williams skulle velge å forlate Anfield-klubben.