Williams skal ønske seg bort fra Liverpool: Må trolig finne seg en ny klubb for å få sitt ordentlige gjennombrudd

Neco Williams når stadig nøye høyder med landslaget. Men på klubbnivå vil han trolig aldri være førstevalg - derfor skal han nå være klar til å forlate Liverpool.

Neco Williams har tatt store steg som fotballspiller det siste året. Mandag er det på dagen ett år siden Liverpool spilte sin første kamp etter koronapausen, og siden den gang har 20-åringen fått smake på både Premier League-, Champions League-, Nations League- og EM-fotball. 

Ikke så verst for en spiller som er et meget klart andrevalg på Liverpools høyreback. Selv om det totalt i alle turneringer har blitt 25 kamper i rødt, inkludert innhopp, er det lite som tyder på at han gir Trent Alexander-Arnold særlig kamp om plassen. 

En høst med oppturer

Det sier sitt at han i kalenderåret 2021 har spilt flere landskamper enn klubbkamper. Høydepunktene kom nok heller høsten 2020 for Williams. 

Etter å ha startet tre av de siste ni ligakampene i fjor sommer, og blitt kronet Premier League-mester - karrierens høydepunkt så langt, stod de personlige milepælene i kø. 

I september fikk han sin landslagsdebut for Wales, og i sin andre landskamp scoret han sitt første og hittil eneste mål. I desember gjorde han kanskje sin beste enkeltkamp i Liverpool-trøya, da han serverte målgivende til kompisen fra akademiet, Curtis Jones, og med det sørget for 1-0-seier over Ajax i Champions League på Anfield. 

Spesielt godt gjorde det etter at unggutten hadde blitt hetset på sosiale medier etter sine prestasjoner da Liverpool vant 7-2 over Lincoln i ligacupen. Hetsen var stygg, ufortjent og useriøs, men gikk likevel inn på Williams, som slo knallhardt tilbake med gode prestasjoner.

Nå har han fått sin belønning i form av en EM-plass. Så langt har det blitt ett innhopp og en kamp fra start. Sistnevnte mot Italia. Og med fire poeng og andreplass er underdogen Wales klare for åttedelsfinalen i turneringen. 

Opp- og nedturer

Necos foreldre Emma og Lee har skrevet et brev til sønnen sin for The Athletic i forbindelse med EM-sluttspillet. I det fine brevet skriver de blant annet om oppveksten, om å møte Steven Gerrard i akademiet i Liverpool, og hvordan han har gått gradene hele veien til Klopps lag. 

De skriver også om hetsen Williams mottok. 

«Det såret deg å lese de meldingene. Alt vi kunne gjøre var å gi vår støtte, og det var det vi gjorde. Dine lagkamerater var der for deg også. Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, James Milner og Adam Lallana var viktige da det først skjedde. Klopp ba deg ikke tenke på det. Han sa alle har opplevd det og at de var der for å støtte deg. Vi vet at det betyr mye for deg», skriver foreldrene.

GODE VENNER: Stort øyeblikk da Neco Williams og Curtis Jones sørget for vinnermålet mot Ajax på Anfield.

GODE VENNER: Stort øyeblikk da Neco Williams og Curtis Jones sørget for vinnermålet mot Ajax på Anfield.

De skriver også at det har vært en positiv sesong selv om han nok hadde ønsket flere enn de 14 opptredenene det ble i alle turneringer - ni av de fra start.

«Du fortsatte å jobbe hardt og trente hver dag for å bli bedre. Da du gjorde din Champions League-debut var det nok et overveldende øyeblikk for oss. Å se deg gi assist til Curtis Jones - din lagkamerat fra da dere var seks år gamle - på vinnermålet mot Ajax. Wow. Det var mer enn spesielt. Å se bildene av at dere feiret sammen var magisk. Det føles ikke lenge siden dere spilte på akademiet sammen hver uke», skriver de.

Medier hevder Williams vil dra

Men selv om historien om Williams' reise både med Liverpool og Wales er flott, er det én ting som gjør at den trolig aldri kommer til å få den helt perfekte avslutningen. Grunnen er Trent Alexander-Arnold. Trent er bare to og et halvt år eldre enn mannen som er hans reserve, og Liverpools førstevalg har neppe tenkt å gi seg eller bytte klubb. Det eneste som kan gi Williams sjansen en skade på Alexander-Arnold - eller at Liverpools nummer 66 blir flyttet opp på midtbanen.

Av den grunn spekuleres det nå i om Williams ønsker å forlate Liverpool i jakten på mer førstelagsfotball. Liverpool Echo skriver i hvert fall det. 

Southampton ønsket å låne unggutten i januar, og nå skal også Leeds, Aston Villa og Burnley ha meldt sin interesse - denne gang for en permanent overgang.

«Det er ventet at Liverpool ikke vil stå i veien for Williams dersom han ønsker å dra. De vil være villige til å godkjenne en permanent overgang, og de vil ha en prisantydning på 10 millioner pund», skriver avisen. 

Troverdige James Pearce i The Athletic melder det samme, og at Liverpool er tilfreds med å ha Joe Gomez og unge Conor Bradley som backup for Alexander-Arnold.

Til 2025

Williams har kontrakt med Liverpool helt til 2025, og han har tidligere vært klar på at han trives godt i klubben selv om han er klar over sin rolle som backup.

– Jürgen Klopp har spilt en svært viktig rolle for min karriere så langt. Jeg har vært i Liverpool siden jeg var seks år gammel, og har gått gradene i klubben. Det var helt surrealistisk da jeg debuterte for førstelaget til klubben jeg alltid har spilt for. Jeg kommer aldri til å glemme debuten min, sa han tidligere i vår. 

Nå kan det virke som han har bestemt seg for å prøve lykken et annet sted enn Liverpool, heller enn å kjempe en litt for tøff kamp om plassen.

Først og fremst er uansett åttedelsfinalen i EM med Wales det første og viktigste som skal skje.