«For øyeblikket er ikke Liverpool er ute etter en midtbanespiller»

Mye kan endre seg i løpet av sommeren, men akkurat nå skal ikke Liverpool være på jakt etter en Wijnaldum-erstatter.

21. jun 2021 kl 13.17Jens Bessesen

«For øyeblikket er ikke Liverpool ute etter en midtbanespiller», skriver James Pearce i The Athletic, som har snakket med kilder i klubben om hvordan det står til med overgangssituasjonen.

De siste ukene har Liverpool blitt kraftig linket til Florian Neuhaus, midtbanespilleren til Borussia Mönchengladbach som for øyeblikket er opptatt med EM med Tyskland. Men Liverpool skal ikke ha gjort noen fremstøt. 

Fulgt lenge

Neuhaus hadde en utkjøpsklausul i kontrakten på 40 millioner euro, men den er nå utløpt. Dermed kan ikke Liverpool gjøre det samme som de gjorde med kjøpet av Ibrahima Konate til omtrent samme sum. 

Kontrakten til 24-åringen går ut i 2024, og den tyske klubben er ifølge The Athletic klare på at de ønsker å beholde ham ytterligere en sesong, selv om spilleren selv har sagt at han ikke er fremmed for å spille i utlandet.

Liverpool skal ha fulgt Neuhaus lenge og nøye, uten at det har ført til noen konkrete henvendelser. Ifølge Pearce er likevel Neuhaus det mest realistiske alternativet om Liverpool skulle åpne lommeboka. 

De røde har også blitt linket til Youri Tielemans i Leicester og Yves Bissouma i Brighton. 

«Vanskelig å se for seg»

Grunnen til at Liverpool ikke er på desperat jakt etter en ny midtbanespiller skal være at de stoler på de som er der fra før. 

Fabinho kommer til å spille i sin vante posisjon neste sesong, mens Thiago har blitt varmere i trøya og Jordan Henderson er tilbake fra skade. De ønsker også å gi Curtis Jones enda mer spilletid.

«Men med tanke på formen til Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain forrige sesong, i tillegg til at James Milner fyller 36 år i januar, er det vanskelig å se for seg at Liverpool ikke kommer til å signere en erstatter for Wijnaldum», skriver Pearce.

«Mye tyder på at ting vil endre seg senere i vinduet når den økonomiske situasjonen er klarere», skriver Pearce.