Tungt EM for Ozan Kabak

Fikk ikke muligheten til å vise seg frem da Tyrkia sviktet i EM.

21. jun 2021 kl 08.53Jens Bessesen

Ozan Kabak hadde nok sett frem til sommerens EM-sluttspill som en mulighet til å vise seg frem for klubber som er interessert i å hente en ny midtstopper.

Lite tyder på at Liverpool kommer til å kjøpe 21-åringen etter utlånet fra Schalke, og han ønsker neppe å bli værende i den tyske klubben som nå har rykket ned til 2. Bundesliga.

Tungt EM

Men Kabak fikk aldri muligheten til å vise hva han er god for i EM, selv ikke for et tyrkisk lag som slet voldsomt både offensivt og defensivt. Tyrkerne tapte først 0-3 mot Italia, før det ble 0-2 mot Wales og 1-3 mot Sveits. I siste kamp scoret Xherdan Shaqiri to mål.

Dermed gikk de som første lag ut av EM, med null poeng og en målforskjell på 1-8. 

Kabak måtte se begivenhetene fra innbytterbenken. I to av kampene ble Caglar Soyuncu og Merih Demiral foretrukket. Duoen spiller for henholdsvis Leicester og Juventus. Soyuncu fikk også prøvd Sassuolo-spiller Kaan Ayhan som makker, uten at det var nevneverdig.

Kabak fikk spilletid i de to treningskampene før EM. Mot Guinea spilte han 85 minutter, mens det ble 22 minutter mot Moldova. Likevel ble det ingen spilletid i selve mesterskapet.

Hva skjer nå? 

Foruten de to treningskampene, har ikke Kabak spilt en kamp siden 24. april mot Newcastle. Den skuffende uavgjortkampen på Anfield ble Kabaks siste opplevelse med de røde, før resten av sesongen forsvant til skade. 

Kabak endte med ni ligakamper for Liverpool i tillegg til fire i Champions League etter å ha blitt leid inn for å hjelpe laget som nærmest stod uten midtstoppere.

Innsatsen var heroisk, men etter at Liverpool kjøpte Ibrahima Konate fra RB Leipzig, ser det ut til at Kabaks fremtid er i en annen klubb. 

Tyrkeren har blitt nevnt som en mulig erstatter for Konate i RB Leipzig. Han har også blitt koblet til flere Premier League-klubber, deriblant Leicester.