– Det er Liverpool - selvfølgelig ønsker jeg å bli her

Ozan Kabak legger ikke skjul på hvor han ønsker å spille neste sesong. Han har ikke hatt en samtale om fremtiden med Jurgen Klopp enda.

21. mai 2021 kl 14.54Jens Hapnes Rege

Ozan Kabak vet ikke hvor hans fremtid på fotballbanen ligger.

Det fem måneder lange «prøvespillet» i Liverpool har ikke vært perfekt, men for et lag med en spillestil de fleste spillere bruker mange måneder på å komme inn i har tyrkeren levert over forventning. 

20-åringen er fornøyd med tiden i den røde drakta, uansett om det er over etter sesongen. 

Gode arbeidsforhold

– Disse fem månedene har vært veldig verdifulle for karrieren min og personligheten min. Jeg har møtt veldig fine folk og gode fotballspillere, sier han i et intervju med The Times.

– Jeg har fått arbeide med en manager som Jurgen, og har mer erfaring med de beste spillerne i verden. Bare ved å trene mot dem blir man mye bedre. Disse fem månedene har vært veldig bra for meg, uansett om jeg blir eller ikke. 

Han legger ikke skjul på hvor han ser fremtiden sin, selv om ingenting er avklart enda. 

– Det er Liverpool - selvfølgelig ønsker jeg å bli. 

FOKUSERT: Kabak har forsøkt å trenge seg inn i Klopps planer.

FOKUSERT: Kabak har forsøkt å trenge seg inn i Klopps planer.

Kort tilpasningsperiode

Den unge tyrkeren forteller at det var mye å ta innover seg de første dagene i klubben. 

– Det er et nytt land, nytt språk og nye lagkamerater - alt er nytt for meg. Jeg har ikke alltid vært perfekt, men jeg har alltid prøvd mitt beste for å bidra. 

– Dagen etter overgangen hadde vi en analyseøkt på flere timer for å se på hvordan vi spiller, hvordan vi forsvarer oss og hvordan vi holder den høye linjen, utdyper han om den korte tilpasningsperioden. 

Idolet Virgil van Dijk var til stor hjelp når han skulle forsøke å tilpasse seg lagets spillestil. 

– Han har hjulpet meg mye, og ga meg råd om hvordan å spille for dette Liverpool-laget. Han er en fantastisk fyr, og jeg er glad for å ha møtt ham. 

Kabak påpeker at Klopp og ham ikke har hatt en samtale enda, men fastslår at han uansett er fornøyd med tiden i Liverpool. 

– Jurgen har ikke sagt noe om fremtiden enda. Det er en gigantisk klubb, og jeg er stolt over hvert øyeblikk jeg får i denne drakten. Vi får se hva som skjer neste sesong, men uansett har jeg satt pris på alt.