Tror ikke Ozan Kabak rekker storkampen

Blir det Fabinho på stopperplass?

10. mai 2021 kl 09.08Jens Bessesen

Ozan Kabak sliter med en muskelskade, og den unge midtstopperen måtte stå over lørdagens kamp mot Southampton. Med også Ben Davies ute med skade, valgte Jürgen Klopp denne gangen å gi Rhys Williams spilletid ved siden av Nat Phillips slik at Fabinho kunne spille i sin favorittposisjon på midtbanen. 

Liverpool har slitt kraftig når brasilianeren har spilt midtstopper, og verken han eller Jordan Henderson har vært på midtbanen for å hjelpe forsvarsrekka. 

Manchester United-kapteinen skadet - kan miste kampen mot Liverpool

«Svært usannsynlig»

Med hele fem midtstoppere ute med skade, i tillegg til nødvikar Henderson, er det tøffe tider å velge lag for Jürgen Klopp. Spørsmålet nå er om Ozan Kabak blir klar til torsdagens storkamp på Old Trafford, som langt på vei kan avgjøre Liverpools topp fire-skjebne. 

Ifølge James Pearce i The Athletic ser det ikke lovende ut for Kabak. 

«Det er svært usannsynlig at Ozan Kabak rister av seg muskelproblemene i tide, så Klopp kan bli nødt til å bruke Fabinho ved siden av Phillips». 

Et alternativ er selvsagt å gi Williams fornyet tillit, men unggutten slet kraftig borte mot United i FA-cupen i januar, da Liverpool tapte 3-2. 

Manchester United må kanskje klare seg uten sin kaptein Harry Maguire i midtforsvaret, men det er nok ingen tvil om hvem som sliter mest på stopperplass før storkampen, der det for øvrig er varslet nye protester fra Manchester United-supporterne.