– Sannsynligvis blir det kun kjøp av én midtstopper denne sommeren

Liverpool linkes til midtstoppere, og har opsjon på kjøp av Ozan Kabak denne sommeren.

9. mai 2021 kl 12.10Arild Skjæveland

Liverpool har blitt linket kraftig til Ibahima Konaté fra RB Leipzig, og journalister som vanligvis treffer godt når det kommer til transfers, har meldt at det kun er et spørsmål om tid før den 21 år gamle franskmannen bekreftes klar.

«Transferguru» Fabrizio Romano rapporterer at han kommer til å signere en femårskontrakt på Anfield, og at det kun er små detaljer som gjenstår. De røde vil måtte betale utkjøpsklausulen til spilleren, og den varierer på en sum mellom 30 og 40 millioner pund, alt etter hvor man leser.

Samtidig har de røde sikret seg en mulighet på kjøp av Ozan Kabak, som kom på lån fra Schalke 04 i vinter. Tyrkeren har nå spilt 13 kamper for de røde, og har vist positive tendenser.

– Lite sannsynlig med begge

Summen for Kabak skal være satt til 18 millioner pund, og Liverpool kan vente til etter sesongen er ferdigspilt med å bestemme seg for om de ønsker å gjøre avtalen permanent.

Schalke 04 er i trøbbel økonomisk, og har rykket ned fra Bundesliga denne sesongen.

Selv om 21-åringen har vist lovende takter, er det ikke gitt at Liverpool kommer til å kjøpe ham. I forbindelse med lørdagens kamp mot Southampton, chattet journalist James Pearce med The Athletic sine lesere.

Der svarte han på spørsmål om midtstopperkjøp til sommeren.

«Jeg har blitt fortalt at det sannsynligvis kun kommer til å bli kjøpt én midtstopper denne sommeren», svarte Pearce, som har god greie på hva som skjer rundt Liverpool FC. 

Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip er alle tilbake i løpetrening. Håpet er at de alle kan være tilbake til pre-season, og bli spilleklare igjen til neste sesong. Nederlendere vil håpe at van Dijk også kan bli involvert i sommerens EM-sluttspill, som starter 11. juni.