Manchester United-kapteinen skadet - kan miste kampen mot Liverpool

Harry Maguire hadde spilt hvert eneste minutt i Premier League denne sesongen frem til søndag.

10. mai 2021 kl 08.52Jens Bessesen

Det stoppet på 3048 strake Premier League-minutter for Harry Maguire denne sesongen, før han måtte ut med en ankelskade da Manchester United søndag slo Aston Villa 3-1 på bortebane. 

Kapteinen hadde spilt hvert eneste minutt denne sesongen, men ble byttet ut med en skade etter 78 minutter søndag. Midtstopperen ser nå definitivt ut til å miste tirsdagens kamp mot Leicester, og Liverpool-kampen står også i fare. 

Varsler rotasjon

Ifølge The Times frykter Ole Gunnar Solskjær at Maguire kan være ute i to uker, og dermed kan også Europa League-finalen mot Villarreal ryke. 

– Jeg vet ikke hvor ille det er. Kanskje er han klar på torsdag, men det kan også gå lenger tid, sier Solskjær. 

Nå venter altså to kamper til på de neste tre dagene for United, som har fått et heftig kampprogram etter at deres egne supportere sørget for at Liverpool-kampen ble utsatt. 

– Tirsdag blir det en vanskelig kamp, og det er en ny vanskelig kamp på torsdag, sier Solskjær, som varsler kraftig rotasjon på laget inn mot Leicester-kampen. 

– På dette nivået er det umulig at de som spilte mot Roma på torsdag og mot Villa på søndag vil spille 90 minutter i morgen, sier han. 

Skadeproblemer

Manchester United og rotasjon på laget var noe av det Klopp ble spurt om av pressen etter at han hadde sett laget sitt slå Southampton på lørdag.

– Vi må gjøre det selv veldig ofte, og folk liker det aldri. Vi har cupturneringer og kamper etter kamper etter kamper, så vi roterer og folk mener at vi ikke respekterer turneringene. Jeg tror alle er 100 prosent sikre på at Ole Gunnar Solskjær respekterer Premier League 100 prosent, men når situasjonen er som den er, så finnes det ikke skikkelige løsninger, sier Klopp.

United må nok også klare seg uten Anthony Martial i torsdagens kamp, mens Daniel James også var ute med skade mot Villa. Dersom Maguire er skadet, vil nok Victor Lindelöf og Eric Bailly danne midtstopperpar. 

Liverpools skadeproblemer på midtstopperplass er som kjent verre. Det ser mørkt ut for Ozan Kabak. Tyrkeren stod over helgens kamp mot Southampton, da Rhys Williams var inne igjen på laget.