Rasende Solskjær får Klopps sympati, men begge kom dårlig ut av at storkampen ble utsatt

Opptøyene i Manchester har skapt problemer for begge lag.

7. mai 2021 kl 15.20Jens Bessesen

Det var en rasende Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen etter at Manchester United tok seg til finalen i Europa League torsdag.

Joda, han var skuffet over at de hadde tapt returoppgjøret mot Roma, men mest var det fordi han nå hadde fått innblikk i hvordan kampprogrammet framover ser ut. Etter gårsdagens kamp i Roma skal Solskjærs lag gjennom dette: 

 • 9. mai kl. 15.05: Aston Villa (B)
 • 11. mai kl. 19.00: Leicester (H)
 • 13. mai kl. 21.15: Liverpool (H)
 • 18. mai kl. 19.00: Fulham (H)
 • 23. mai kl. 17.00: Wolves (B)
 • 26. mai kl. 21.00: Villarreal (Nøytral bane)

Får sympati

– Det er uhørt. Dette er lagd av folk som aldri har spilt fotball på dette nivået. Det er fysisk umulig for spillerne. Vi har ikke blitt tildelt gode kort. Vi kommer til å trenge alle vi har til disse fire kampene. Det er kort tid til hvile, men vi må være klare, sa Solskjær til BT etter kampen ifølge Daily Mail.

Det ironiske er at Solskjær har sine egne supportere å takke for at kampen ble flyttet. Stormingen av Old Trafford på søndag gjorde at storkampen mot Liverpool måtte utsettes. Og der Jürgen Klopps lag har en litt mer åpen kalender enn rivalene i øst, hadde Solskjær og co nesten ikke plass som følge av deltakelsen i Europa League. 

Alternativet ville vært å flytte Liverpools kamp mot West Bromwich fra 16. mai til 13. mai, og så spille storoppgjøret til 16. mai. Men dette ble altså valgt bort. I stedet blir det tre kamper på fem dager på Manchester United. Og den irriterte nordmannen får sympati fra sin kollega Klopp i Liverpool, som sier at han og laget ikke hadde noe å gjøre med det nye kamptidspunktet. 

– Vi ble informert om prosessen, men vi hadde ikke noe vi skulle ha sagt, sa Klopp på fredagens pressekonferanse. 

– Ja, jeg har sympati med dem, svarte Klopp. 

Tre bortekamper på rad

Samtidig gir ikke det nye kampprogrammet tyskeren heller noen grunn til å juble. Etter å ha røket ut av Champions League, hadde Liverpool fordel av en liten periode med bare én kamp i uken. I stedet ble det nå to ukers hvile, før det tetter seg til mot slutten av sesongen. 

Liverpool får fem dagers hvile mellom lørdagens kamp mot Southampton og det utsatte oppgjøret mot Manchester United, men deretter blir det ikke lett. Tre bortekamper på rad blir fasiten. På seks dager.

 • 8. mai kl. 21.15: Southampton (H)
 • 13. mai kl. 21.15: Manchester United (B)
 • 16. mai kl. 17.30: West Bromwich (B)
 • 19. mai kl. 21.15: Burnley (B)
 • 23. mai kl. 17.00: Crystal Palace (H)

– Jeg skulle ønske vi kunne spilt kampen forrige uke. Nå har vi fem kamper på to uker. Men det er ikke noe å klage på. Vi får bare spille, sa Klopp fredag.

Hvem som kom verst ut, er vanskelig å si. Men hvem som har mest å spille for i ligaen er det ingen tvil om. Det skal mer enn en kollaps til for at Manchester United ryker ut av topp fire, så det eneste de har å spille for er andreplassen de allerede innehar. 

For Liverpools del er det en desperat kamp om topp fire som venter i de fem siste kampene. Sannsynligvis må alle vinnes om det skal være håp om å komme til Champions League neste sesong. 

Mye belastning

Enkeltspillere hos de to storlagene har virkelig fått kjørt seg i det som har vært en knallhard sesong med mange kamper. 

I Premier League ligger flere av spillerne høyt oppe på listen over de som har spilt flest minutter. Harry Maguire har flest. Han har vært på banen i samtlige minutter i samtlige 33 kamper denne sesongen.

FÅTT KJØRT SEG: Gini Wijnaldum og Harry Maguire er blant spillerne som har fått kjørt seg denne sesongen.

FÅTT KJØRT SEG: Gini Wijnaldum og Harry Maguire er blant spillerne som har fått kjørt seg denne sesongen.

Også Andy Robertson har spilt alle Liverpools 33 ligakamper denne sesongen, men han har fått noen få minutter hvile mot slutten av noen kamper. Gini Wijnaldum og Bruno Fernandes har også vært involvert i alle kamper, men har henholdsvis tre kamper og én kamp som innbytter. 

Spillere med mye kampbelastning fra de to lagene: 

 1. Harry Maguire, 2970 minutter, 33 kamper
 2. Andy Robertson, 2936 minutter, 33 kamper
 3. Bruno Fernandes, 2832 minutter, 32+1 kamp
 4. Aaron Wan-Bissaka, 2790 minutter, 31 kamper
 5. Marcus Rashford, 2696 minutter, 31+2 kamper
 6. Mohamed Salah, 2635 minutter, 29+3 kamper
 7. Gini Wijnaldum, 2613 minutter, 30+3 kamper
 8. Trent Alexander-Arnold, 2583 minutter, 29+2 kamper

Kilde: Whoscored.com

I tillegg har begge lag vært med i cuper og europeiske turneringer. Totalt sett har nok Manchester United-spillerne fått kjørt seg hardest ettersom de har gått lenger i flere turneringer, og Klopp roterer noe mer på laget enn det Solskjær gjør. 

Nå får uansett begge lag en tøff avslutning på sesongen. Og snart venter EM, Copa America - og for noen kanskje også OL.