Minaminos dilemma som kan «ødelegge» for neste sesong

Takumi Minamino skal i samtaler med Klopp i løpet av de neste ukene for å ta en avgjørelse for sommeren.

7. mai 2021 kl 10.51Arve Vassbotten

Takumi Minamino havnet på et overraskende lån i Southampton på transfer deadline day i januar, etter at The Saints i utgangspunktet forsøkte å hente Neco Williams til klubben. Men etter forslaget fra Liverpool om å ta japaneren på lån isteden, gikk de for en angriper istedenfor en back.

Med bakgrunn fra RB Salzburg, slik som manager Ralph Hasenhuttl, var det ventet at Minamino raskt skulle finne seg til rette i østerrikerens system. I starten så det også ut til å være en bra overgang for alle parter. 

Den utlånte Liverpool-angriperen scoret i debuten mot Newcastle, og sørget så for poengdeling mot Chelsea i sin tredje kamp. Siden har det gått tyngre.

26-åringen fikk bare 289 minutter for Liverpool i Premier League denne sesongen. Bare to ganger har han spilt hele Premier League-kamper for de røde, og det var mot Crystal Palace og Brighton. På de siste sju kampene før låneoppholdet hadde han bare 6 minutter med seriespill.

Ofte på benken

Det var med andre ord ikke rart både han og Liverpool mente et låneopphold ga mening for å få spilletid. Minamino har da også fått mer spilletid enn i Liverpool - men langt mindre enn ønsket. 489 minutter har det blitt for Southampton i Premier League, men han har også blitt sittende på benken i fem av de ni kampene etter kampen mot Chelsea.

Liverpool la ikke inn noen opsjon på kjøp eller krav om kjøp etter lånet, fordi planen hele tiden har vært å få han tilbake til preseason og en mulighet til å spille seg inn i Jürgen Klopps planer for neste sesong, ifølge The Athletic.

Dessverre er det også et annet moment som kan ødelegge kraftig for Minaminos planer om å spille seg inn i troppen – og det er OL i Tokyo. Japan ønsker nemlig å få med Minamino i OL på hjemmebane. Om Japan skulle gå videre i turneringen som går fra 22. juli til 7. august, vil han ikke være tilbake på Merseyside før like før sesongen starter og gå glipp av nesten hele preseason.

Klopp skal etter planene har samtaler med Minamino i nær framtid for å komme til en enighet, for klubbene er ikke forpliktet til å frigjøre spillere til OL. Også Mohamed Salah er aktuell for turneringen.

Siden han er på lån fra Liverpool, kan ikke Minamino spille lørdagens kamp.