ESPN: Liverpool har kommet til enighet med UEFA

Superliga-lagene risikerer to års utestengelse fra Champions League, men Liverpool skal ha kommet til enighet med UEFA om mildere sanksjoner.

6. mai 2021 kl 11.07Arve Vassbotten

Ifølge Gabriele Marcotti og Moises Llorens i ESPN, vurderer UEFA strenge sanksjoner mot de klubbene som var med på Super League-planene, men som ennå ikke har distansert seg fra prosjektet.

Det kan ifølge kilder de to journalistene har snakket med innebære en straff på to års utestengelse fra Champions League og Europa League.

I samtaler med klubbene

De siste ti dagene har UEFA hatt samtaler med de tolv klubbene for å bli enige om mindre straffer, og der de har blitt bedt om å skrive under på at de ikke vil gå videre med planene.

Ifølge ESPN har UEFA kommet til enighet med sju av klubbene. Det er Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham og Liverpool. Inter Milan skal også være nær å bli enig med UEFA.

Hva straffen vil bli, kommer ikke fram i artikkelen til ESPN.

Juventus, Real Madrid, Barcelona og AC Milan har på sin side så langt ikke rikket seg, og kan bli straffet for blant annet artikkel 51 i UEFAs regelverk, der det heter at ingen klubber kan lage allianser uten godkjennelse av UEFA. De fire klubbene mener selv de har en god sak, siden de i brev til UEFA og FIFA har bedt om «tillatelse» og at de ikke bare har løsrevet seg. 

– Forskjell på de engelske og de andre

Ifølge ESPN må ni av av de 12 klubbene formelt trekke seg for at prosjektet ifølge sine egne statutter skal være formelt over. Klubbene som har brutt ut, kan risikere økonomisk straff også fra de gjenværende Super League-klubbene om de skulle gå rettens vei.

– For meg er det en forskjell på de engelske klubbene og de seks andre. De trakk seg først, og innrømmet at de gjorde en feil.

– For meg er de tre grupper blant disse 12. De seks fra England, som trakk seg først, de tre som trakk seg etter det (Atletico Madrid, Milan og Inter), og så er det de som tror jorda er flat og tror Super League fortsatt eksisterer (Barcelona, Real Madrid og Juventus). Det er en stor forskjell mellom disse, men alle vil holdes ansvarlig. Vi vil se på hvilken måte, har UEFA-president Aleksander Ceferin uttalt tidligere.