Tar grep for å hindre at noen bryter ut igjen

I fremtiden skal det bli umulig for toppklubbene å bryte ut og starte sin egen liga, hvis Premier League og fotballforbundet får det som de vil.

3. mai 2021 kl 22.51Jens Bessesen

Premier League og fotballforbundet (FA) i England har nå tatt første steg for å hindre at klubber noensinne kan bryte ut og starte sin egen turnering, slik seks engelske klubber prøvde på da de etablerte «The Super League», en turnering som aldri fikk se dagens lys. 

Nå har Premier League kunngjort at de har lagd en «Owner's Charter», en kontrakt som tvinger klubber til å skrive under på en rekke punkter og prinsipper, blant annet at det er sportslige prestasjoner som skal ligge til grunn for deltakelse i turneringer. Det melder The Telegraph

Videre varsler Premier League at de vil komme med knallharde sanksjoner mot klubber som skulle bryte med denne kontrakten. Det kan innebære utestengelse fra ligaen. 

Får trolig flertall

Det jobbes også med måter å gjøre etablering utbryterligaer fullstendig forbudt, skriver The Telegraph. 

Samtidig har fotballforbundet startet etterforskning av de seks klubbene som var involvert i superligaen. Samtidig har forbundet gått ut og tatt avstand fra scenene som utspilte seg på Old Trafford, der Manchester United-supportere tok seg inn på Old Trafford og sørget for at søndagens oppgjør mot Liverpool ble utsatt. 

Det er uklart om den nye «Owner's Charter» kan ha tilbakevirkende kraft og straffe klubbeierne som stod bak superligaen, men mye ligger til rette for at kontrakten blir vedtatt. Som kjent kreves et flertall på 14 stemmer for å få gjennom en sak i Premier League, og de 14 klubbene som ikke var med i ligaen vil neppe nøle med å holde de seks utbryterne i bånd. 

Samtidig varsler Premier League og fotballforbundet sammen med regjeringen at supporterne skal få ta del i arbeidet med å legge til rette for engelsk fotballs fremtid.