– John W. Henry føler seg sviktet etter hvordan Financial Fair Play har blitt håndtert

Liverpools eier har vært en stor tilhenger av Financial Fair Play.

28. apr 2021 kl 19.03Arild Skjæveland

Da Fenway Sports Group (FSG) kjøpte Liverpool FC i 2010 ble tidlig Financial Fair Play (FFP) et tema, og det var et system Liverpools eiere hadde stor tro på. Idéen om FFP ble til i 2009, og implementert før 2010/11-sesongen, som var Liverpools første under det nye eierskapet.

Det har ikke fungert slik det var planlagt, og UEFA har ikke klart å straffe klubbene som har brutt regelverket med straffer og sanksjoner som forhindrer at det skjer igjen.

I juli i fjor ble Manchester Citys utestengelse fra Champions League opphevet, og koronapandemien har gjort at regelverket blir ytterligere avslappet.

Simon Hughes i The Athletic skriver at John W. Henry føler seg sviktet av UEFA og hvor lite de har håndhevet regelverket de hadde på plass. Det blir nevnt som en av grunnene til at Liverpools eier ønsket både «Project Big Picture» og «the Super League».

Tror endring vil komme

Henry er ikke fornøyd med UEFA, og hvordan FFP har blitt håndtert.

«Han stiller seg spørsmålet om hvordan Liverpool kan klatre til toppen, vinner hver av de lukrative troféene, men likevel ikke har råd til å konkurrere økonomisk med City og Chelsea på regelmessig basis», skriver Hughes i The Athletic.

«Henry mener at radikal endring må til i fotballen, og at det eventuelt vil komme på en eller annen måte. De siste månedene, har Henry etter det The Athletic forstår, vurdert å publisere Project Big Picture igjen, og foreslå at det kan være en god ting dersom han ga slipp på noen av de tingene han ville fått kontroll over dersom den opprinnelige planen hadde gått gjennom».